Κρεατικά

Συνταγές της Κρήτης με βάση το κρέας

Κοιλιά με ρεβύθια
Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Καθαρίζουμε τις κοιλιές και τις κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε, σε ελαιόλαδο, μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν η κοιλιά είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα οποία έχουμε βράσει (όχι εντελώς) και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος του ψησίματος ρίχνουμε και το λεμόνι.

  • συστατικά

    1-2 κοιλιές, ρεβίθια, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά
Γαρδούμια με κολοκύθια
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Καθαρίζουμε την κοιλιά, την κόβουμε σε λωρίδες και την τυλίγουμε με έντερα, τα οποία έχουμε προηγουμένως καθαρίσει. Φτιάχνουμε δηλαδή "γαρδούμια"Τσιγαρίζουμε τα γαρδούμια, σε ελαιόλαδο, μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια και λίγο νερό.

  • συστατικά

    Κοιλιά και έντερα, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Αφού καθαρίσουμε τη κοιλιά και τα έντερα, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη μυρίζουν άσχημα.

Αματιές
Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Πλένουμε τα έντερα και τα τοποθετούμε, για 4 μέρες, σε μια λεκάνη με νερό, το οποίο αλλάζουμε συχνά. Βράζουμε το ρύζι σε ζωμό κρέατος και ρίχνουμε μέσα το συκώτι, το οποίο έχουμε τηγανίσει και ψιλοκόψει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  • συστατικά

    Παχύ έντερο ενός γουρουνιού, συκώτι, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

  • μικρά μυστικά

    Όταν ρίξουμε τις αματιές στη κατσαρόλα, το νερό θα πρέπει να βράζει.

Μενούζα
Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Κόβουμε το συκώτι και τον πνεύμονα σε μεγάλα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κανέλα. Στη συνέχεια τα περνάμε εναλλάξ (ένα κομμάτι συκώτι, ένα κομμάτι πνεύμονα), σε μια σούβλα και αφού τελειώσουμε τα τυλίγουμε με τα "κνισάρια".

  • συστατικά

    Συκώτι, πνεύμονας, έντερα, κνισάρια (ιστός), αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ρίγανη

  • μικρά μυστικά

    Όταν ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτουμε λίγο ξύδι ή κρασί.

Αρνίσια συκωταριά στιφάδο
Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Τσιγαρίζουμε, σε ελαιόλαδο, το συκώτι μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, την οποία έχουμε τεμαχίσει σε κυβάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό και περιμένουμε να τελειώσει το μαγείρεμα.

  • συστατικά

    Συκωταριά, κρεμμύδια, ντομάτα, ελαιόλαδο, νερό, ξύδι, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη

  • μικρά μυστικά

    Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι.

Αρνί με γούλες (ακρολύμπους)
Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Τεμαχίζουμε και τσιγαρίζουμε, σε ελαιόλαδο, το αρνί, μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μάραθο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφού μισοψηθεί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, μέσα στην οποία ρίχνουμε τις γούλες, κομμένες. Τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το αρνί και νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό. 

  • συστατικά

    Αρνί, γούλες. ελαιόλαδο, μάραθο, κρεμμύδι, αλεύρι, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Όταν ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σελίδα 1 από 4

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!