Μεσσαρίτικα λαχανικά με χοχλιούς & ξινόχοντρο

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 100 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκύθια ,τις μελιτζάνες και τις πατάτες που έχουμε, προηγουμένως, κόψει.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, τους χοχλιούς, τους οποίους έχουμε βράσει και καθαρίσει, τον ξινόχοντρο, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιμένουμε 15-20 λεπτά και έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε μαϊντανό και 100 γρ. ελαιόλαδο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    1 κιλό πατάτες,
    500 γρ. μελιτζάνες,
    500 γρ. κολοκυθάκια,
    500 γρ. χοχλιοί (σαλιγκάρια),
    300 γρ. ξινόχοντρος,
    200 γρ. ελαιόλαδο,
    150 γρ. ντομάτες,
    50 γρ. κρεμμύδι,
    1 σκελίδα σκόρδο,
    10 γρ. αλάτι,
    μαϊντανός,
    πιπέρι

  • μικρά μυστικά

    Το νερό της κατσαρόλας μέσα στην οποία θα ρίξουμε τους χοχλιούς, θα πρέπει να βράζει

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!