Χοχλιοί

Οι χοχλιοί στη κρητική διατροφή

Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Βαθμολογήστε το
(8 ψήφοι)

Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε ένα τηγάνι με λάδι, αφού προηγουμένως τους έχουμε καθαρίσει και βράσει (όταν ρίχνουμε τους χοχλιούς στο νερό, αυτό πρέπει να βράζει). Τους τηγανίζουμε για 5 λεπτά και τους σβήνουμε με ξύδι, προσθέτοντας δεντρολίβανο.

Τους αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα.

 • συστατικά

  Χοχλιοί (σαλιγκάρια), ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, δεντρολίβανο

 • μικρά μυστικά

  Πριν βάλουμε το λάδι στο τηγάνι, αλατίζουμε τον πάτο του τηγανιού και ύστερα ρίχνουμε τους χοχλιούς αλατισμένους

Χοχλιοί με χλωροκούκια
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Βράζουμε ελαφρώς και καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τους τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκορδόφυλλα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, μάραθο και αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τα κουκιά, τα οποία έχουμε, προηγουμένως καθαρίσει, μαζί με νερό ώστε να καλυφθεί το φαγητό και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά.

 • συστατικά

  Κουκιά χλωρά, χοχλιοί (σαλιγκάρια), ελαιόλαδο, ντομάτες, μάραθο, σκόρδο (φύλλα), αλάτι

 • μικρά μυστικά

  Αφού ρίξουμε τα κουκιά στην κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε το φαγητό. Αν χρειαστεί, κουνάμε λίγο τη κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 100 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκύθια ,τις μελιτζάνες και τις πατάτες που έχουμε, προηγουμένως, κόψει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, τους χοχλιούς, τους οποίους έχουμε βράσει και καθαρίσει, τον ξινόχοντρο, το αλάτι και το πιπέρι.

 • συστατικά

  Πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, χοχλιοί (σαλιγκάρια), ξινόχοντρος, ελαιόλαδο, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, μαϊντανός, πιπέρι

 • μικρά μυστικά

  Το νερό της κατσαρόλας μέσα στην οποία θα ρίξουμε τους χοχλιούς, θα πρέπει να βράζει

Χοχλιοί με σιτάρι
Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τους χοχλιούς, αφού προηγουμένως τους έχουμε καθαρίσει και βράσει. Όταν τσιγαριστούν τους βγάζουμε και προσθέτουμε νερό, στο οποίο, αφού βράσει, ρίχνουμε το σιτάρι. Αφού μαγειρευτεί αρκετά το σιτάρι, προσθέτουμε τους χοχλιούς, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.

 • συστατικά Χοχλιοί (σαλιγκάρια), νερό, σιτάρι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
 • μικρά μυστικά Όταν, στο αρχικό στάδιο, ρίξουμε τους χοχλιούς στην κατσαρόλα, το νερό πρέπει να είναι αλατισμένο και να βράζει

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!