Τυρί με πυθιά

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε την πυθιά, την οποίο την έχουμε αραιώσει σε ένα (1) ποτήρι νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς.

Αφού πήξει το γάλα, το χωρίζουμε από το υπόλοιπο υγρό, με τη χρήση μιας τρυπητής κουτάλας.Το τοποθετούμε σε υγρό τούπι (φόρμα) και το αλατίζουμε κατά διαστήματα.

Την επόμενη ανοίγουμε το τυρί από τη φόρμα, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να ξεραθεί.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    10 κιλά Γάλα,
    40 γρ. Αλάτι,
    5-10 γρ. πυθιά

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!