Στάκα

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Σε πρώτη φάση βράζουμε το γάλα (προτιμάμε το πρόβειο) και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε την πέτσα (τσίπα), την προσθέτουμε σε ένα δοχείο και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Στη συνέχεια τη βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να παρασκευαστεί ένας λείος χυλός. Προσθέτουμε αλεύρι με αναλογία: ένα (1) κιλό τσίπα με δύο (2) κουταλιές της σουπας αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, παράγεται το βούτυρο, το οποίο σουρώνουμε σε ένα βάζο.

Τέλος ξαναζεσταίνουμε για λίγο τη στάκα.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Γάλα,
    Αλάτι,
    Αλεύρι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!