Ξυνομυζήθρα

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Αρχικά, βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Αφού γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε την πυθιά, την οποία έχουμε αραιώσει μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε ακόμα, ένα (1) κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αφού περάσουν 12 ώρες, βράζουμε γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα. Ύστερα από 12 ώρες επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Κάποιες ώρες (8-10) αργότερα, τοποθετούμε το μίγμα σε μια πάνινη σακούλα και αφού στραγγίσει το αλατίζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    10 κιλά Γάλα,
    5 γρ. πυθιά,
    6 γρ. αλάτι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!