Ανθότυρος με ξύδι

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε το ξύδι και ένα (1) ποτήρι νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφού πήξει το γάλα, το χωρίζουμε από το υπόλοιπο υγρό με τη χρήση μιας τρυπητής κουτάλας. Το τοποθετούμε σε ένα "τούπι" (φόρμα) και το αλατίζουμε κατά διαστήματα.

Την επομένη, ανοίγουμε το τυρί από τη φόρμα, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να ξεραθεί.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    10 κιλά γαλα,
    100 γρ. ξύδι,
    200 γρ. νερό,
    40 γρ. αλάτι χοντρό

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!