Ανθόγαλο

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Μόλις βράσει, προσθέτουμε την πυθιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το μίγμα και διαχωρίζουμε το χουμά (λευκός ζωμός) από το ανθόγαλο, το οποίο τοποθετούμε σε ένα λευκό πανί και το κρεμάμε κάπου ψηλά, προκειμένου να στεγνώσει.

Ύστερα από μερικές μέρες, βγάζουμε το ανθόγαλο από το πανί και το τοποθετούμε σε ένα βάζο.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    3 κιλά γάλα,
    5 γρ. πυθιά

  • μικρά μυστικά

    Αφού βράσει το γάλα προσθέτουμε 2 κουταλιές γιαούρτι προτού ρίξουμε μέσα την πυθιά.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!