Σταφιδολιές

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Αρχικά τοποθετούμε σε ένα δοχείο μια στρώση χοντρό αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω μια στρώση ελιές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τοποθετήσουμε όλες τις ελιές στο δοχείο. Έπειτα τις σκεπάζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε ως έχουν για 8-10 ημέρες.

Μετά το τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, ρίχνουμε μέσα στο δοχείο ελαφριά άλμη, προσθέτουμε κλαράκια σκίνου, προκειμένου να "ξανθύνουν" οι ελιές.

Σημείωση:

Για τη παρασκευή της άλμης χρειαζόμαστε στο 1 κιλό νερό περίπου 150 γρ. αλάτι και για την ελαφριά άλμη βάζουμε στο 1 κιλό νερό περίπου 50 γρ. αλάτι.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Ελιές,
    Αλάτι χοντρό

  • μικρά μυστικά

    Όταν αγοράζουμε σταφιδολιές, θα πρέπει να παρατηρούμε εάν έχουν κοτσάνι, καθώς η αυθεντική σταφιδοελιά πέφτει από το δέντρο μαζί με το κοτσάνι της.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!