Πράσινες ελιές ψιλές (ψιλολιές)

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Σε πρώτη φάση τοποθετούμε τις ελιές σε μια Λεκάνη και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε ως έχουν για 40 ημέρες και στη συνέχεια αντικαθιστούμε το νερό τους πρωί-βράδυ για 3 ημέρες. Υστερα τοποθετούμε τις ελιές σε άλμη για 10-15 ημέρες.

Δυο μέρες πριν τις φάμε μπορούμε να τις βάλουμε σε ένα βάζο με ξύδι για να είναι πιο νόστιμες! Αρχικά τοποθετούμε σε ένα δοχείο μια στρώση χοντρό αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω μια στρώση ελιές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τοποθετήσουμε όλες τις ελιές στο δοχείο. Έπειτα τις σκεπάζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε ως έχουν για 8-10 ημέρες.

Μετά το τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, ρίχνουμε μέσα στο δοχείο ελαφριά άλμη, προσθέτουμε κλαράκια σκίνου, προκειμένου να "ξανθύνουν" οι ελιές.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    Ελιές,
    Νερό,
    Αλάτι,
    Ξύδι

  • μικρά μυστικά

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!