Χωριάτικο Ψωμί

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Το προηγούμενο βράδυ της ημέρας που θα ζυμώσουμε, τοποθετούμε σε μια λεκάνη 3 κιλά αλεύρι και 300 γρ. μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και παρασκευάζουμε το προζύμι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με ένα ζεστό ύφασμα και περιμένουμε μέχρι το πρωί.

Την επομένη, τοποθετούμε, σε μια λεκάνη, το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και νερό και ζυμώνουμε για μία ώρα.

Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί κσι πλάθουμε τα ψωμιά. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε σε ξυλόφουρνο για μία ώρα και 20 λεπτά περίπου.

Περισσότερα...

  • συστατικά

    30 κιλά αλεύρι σταρένιο,
    10 κιλά αλεύρι λευκό,
    20 κιλά νερό,
    1 κιλό ελαιόλαδο,
    300 γρ. μαγιά,
    150 γρ. αλάτι

  • μικρά μυστικά Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα, έτσι ώστε το ψωμί να γίνει πιο νόστιμο

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!