Μυθολογία-Τεχνική & Επιστήμη

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη της έρευνας των τελευταίων χρόνων είναι ότι οι Μινωίτες γνώριζαν την τεχνολογία των μεγεθυντικών φακών τουλάχιστον από το 1500 π.Χ. και την εφάρμοζαν στην τέχνη. Έτσι εξηγούνται τα λεπτοδουλεμένα σχέδια που είναι φιλοτεχνημένα στις σφραγίδες των χρόνων της μινωικής ακμής.

 

Ο πολυμήχανος Δαίδαλος

Ο πολυμήχανος Δαίδαλος Όλα σχεδόν τα τεχνικά επιτεύγματα στη Μινωική Κρήτη συνδέονται με την ξεχωριστή προσωπικότητα του Δαίδαλου. Ο μύθος παίρνει ξανά τη σκυτάλη για να μας αποκαλύψει μια σειρά εφευρέσεων που αποδίδονται σ' αυτόν και οι οποίες δεν ήταν χωρίς σημασία γιατί είχαν εφαρμοστεί σε κατασκευές. Στο πρόσωπό του συμπυκνώνονται όλες οι ιδέες και επινοήσεις που είχαν εφαρμογή σε κάθε τεχνικό και καλλιτεχνικό έργο των Μινωιτών.

   

Ο Τάλως

Ελληνική Μυθολογία, Ο Τάλως Ένα ακόμη μυθικό πλάσμα που ζούσε στην Κρήτη ήταν ο Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας, ο οποίος θεωρείται το πρώτο Ρομπότ στην ανθρώπινη ιστορία. Ήταν έργο του Ήφαιστου που τον είχε χαρίσει στο Μίνωα για να τον υπηρετεί. Εκείνος του είχε αναθέσει το καθήκον να επιβλέπει την τήρηση των νόμων στο νησί και να το προστατεύει από τους εισβολείς.

   

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!