Λίγα χιλιόμετρα νότια της Κνωσού, στην καρδιά του Μινωικού αμπελώνα στο χωριό Κουναβοι ο Γιάννης Στυλιανού καλλιεργεί σε 30 ιδιόκτητα στρέμματα ημιορεινού βιολογικού αμπελώνα τις γηγενείς ποικιλίες Βιδιανό, Θραψαθήρι, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι.
Σ’ ένα «μπουτίκ» οινοποιείο, στην κορυφή ενός μικρού λόφου, με θέα σε όλη την περιοχή, ο Γιάννης Στυλιανού, αποφάσισε το 2003 να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να μετατρέψει το μεράκι του σε επάγγελμα. Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο να παράγονται περίπου 20.000 αριθμημένες φιάλες. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι κάθε τόπος έχει τις δικές του γεύσεις και αντιστεκόμενος στην γευστική ισοπέδωση και την ομοιομορφία που κυριαρχεί, παράγει κρασιά που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κρητικού αμπελώνα και συνδυάζονται αρμονικά με τις γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο καθημερινά όλο τον χρόνο. Ο ίδιος ο οινοποιός θα σας υποδεχθεί σε ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από την ομορφιά της λιτότητας και του μέτρου. Θα σας ξεναγήσει στις δεξαμενές οινοποίησης, στα κελάρια παλαίωσης και θα σας μυήσει στα αρώματα και τις γεύσεις του κρητικού κρασιού δίπλα στα δρύινα βαρέλια παλαίωσης.
Επιπλέον Πληροφορίες...
- τύπος Οινοποιείο
- ωράριο λειτουργίας
Μάϊος - Οκτώβριος: 11.00 - 18.00
Νοέμβριος - Απρίλιος: 10.00 - 15.00
- τρόποι πληρωμής Μετρητά
- υποδομές
-