Ένωση Πεζών

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Κρήτης με 30.000 στρέμματα αμπελώνες, ιδιοκτησίας των παραγωγών-μελών της. Η εύφορη γη και η συστηματική καλλιέργεια της περιοχής δίνει τις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών από τα οποία προέρχονται τα ευγενή που παράγει η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ.

Μέσα σε ένα πλήρες βιομηχανικό συγκρότημα με σύγχρονες εγκαταστάσεις απορροφώνται και επεξεργάζονται το 85% των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και επιτυγχάνεται η διοχέτευση αυτών, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ διαθέτει οινοποιείο με δυνατότητα επεξεργασίας 20.000 τόνων σταφυλιών, εμφιαλωτήριο κρασιού και εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. Οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί καλλιεργούν τοπικές ποικιλίες όπως Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι, Μαλβαζία, Βιλάνα, Θραψαθήρι κ.ά. αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως Syrah, Merlot κ.ά.

Τα κρασιά της Ένωσης έχουν διακριθεί και σε διεθνείς διαγωνισμούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Νήσος» ΠΓΕ Κρήτη που απέσπασε 88 πόντους στη λίστα PAR και ήρθε τρίτο ανάμεσα στους ελληνικούς ερυθρούς οίνους στο Γερμανικό διαγωνισμό Wine System AG (Prowein 2012). Ένα καινοτόμο προϊόν της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ είναι και η τυποποίηση κρασιού σε συσκευασία Tetra Pak, που εκτός του ότι προστατεύει το κρασί από εξωτερικούς παράγοντες που το αλλοιώνουν είναι πολύ εύχρηστο για τον καταναλωτή.

Επιπλέον Πληροφορίες...

  • τύπος Οινοποιείο
  • ωράριο λειτουργίας

    Απρίλιος-Οκτώβριος, Δευτέρα-Σάββατο 09:00 – 15:00
    Νοέμβριος – Μάρτιος (Κατόπιν ραντεβού)

  • τρόποι πληρωμής Μετρητά
  • υποδομές

    -

πως θα το βρείτε...

  • διεύθυνση Καλλονή, 70100
  • Περιοχή Αρχάνες-Αστερούσια, Ηράκλειο
  • σχετικές διαδρομές

    Δρόμοι του Κρασιού

  • πρόσβαση

    Μέσω της λεωφόρου Στ. Καζαντζίδη (κόμβος Αλικαρνασσού), στην έξοδο προς Α. Παρασκιές. Απόσταση από το Ηράκλειο, περίπου 17 χλμ.

πως θα επικοινωνήσετε...

  • Τηλέφωνο +30 2810 741945 - 7, 2810 744100
  • Fax +30 2810741528
  • Website www.pezaunion.gr
Από

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!