Παραλίες Σούδας

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Ξεκινώντας από Δυτικά προς Ανατολικά η πρώτη παραλία που συναντάμε είναι η παραλία Πευκιάς ή αλλιώς η παραλία της Αγίας Άννας.

Πευκιάς

Η παραλία Πευκιάς ή αλλιώς η παραλία της Αγίας Άννας είναι μια μικρή σε έκταση, ήσυχη παραλία με βαθιά, πεντακάθαρα νερά, βράχια και πέτρες. Προτιμάται ιδιαίτερα από τους ντόπιους καθώς και από εκείνους που τους αρέσει το ψάρεμα. Βρίσκεται  43 χλμ. νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στους οικισμούς Πλακιάς και Ροδάκινο. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από τον Πλακιά.

Σούδα

Η παραλία της Σούδας είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά ενώ περιστοιχίζεται από μεγάλες συστάδες του φοίνικα του Θεόφραστου

Σε απόσταση 41 χλμ. νότια του Ρεθύμνου, στον κόλπο της Σούδας, στην έξοδο μιας μικρής καταπράσινης κοιλάδας την οποία διατρέχει μικρός ποταμός, βρίσκεται η ομώνυμη παραλία της Σούδας. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά.

Η παραλία περιστοιχίζεται από μεγάλες συστάδες του φοίνικα του Θεόφραστου. Πρόκειται για το ίδιο είδος φοίνικα με αυτό που φύεται στο φοινικόδασος του Βάι και της Πρέβελης. Η παραλία είναι οργανωμένη, στην άκρη της υπάρχουν μερικές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ.

Ακολουθώντας τον δρόμο προς τα ανατολικά, θα συναντήσετε το Φωτεινάρι.

Φωτεινάρι

Πρόκειται για δύο παραλίες, το Μεγάλο Φωτεινάρι και το Μικρό Φωτεινάρι ή Φωτειναράκι. Απέχουν 37 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και μόλις 1 χλμ. δυτικά του Πλακιά. Και οι δύο παραλίες έχουν πέτρες, βότσαλο, βράχια και ενδιαφέρον βυθό. Επίσης, και οι δύο παραλίες είναι ερημικές, καθόλου οργανωμένες, ενώ κοντά θα βρείτε δωμάτια και ταβέρνες.

Ανατολικότερα από το Φωτεινάρι, σε μήκος 2 χλμ. εκτείνονται οι παραλίες Σκίνος, η κεντρική παραλία του Πλακιά και ο Παλίγκρεμνος.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Σούδα (Πλακιάς), Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Οργανωμένη πλαζ στη Σούδα

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Ρέθυμνο - Πλακιάς - Φραγκοκάστελο

Πευκιάς

Αποστάσεις: 43 χλμ. από το Ρέθυμνο

Με τα πόδια: Από το χωματόδρομο που ενώνει τη Σούδα με το Ροδάκινο. Στη συνέχεια ακολουθήστε το σύντομο κατηφορικό μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από πέτρες και βράχους. Ο δρόμος αυτός είναι αρκετά δύσκολος ακόμα και από εκείνους που διαθέτουν τετρακίνητο όχημα (4x4).
Από τη θάλασσα: Με ιδιωτικό σκάφος ή βάρκα

Σούδα

Αποστάσεις: 41 χλμ. από το Ρέθυμνο, 3 χλμ. δυτικά του Πλακιά

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τον Πλακιά ακολουθήστε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς τα δυτικά και σε περίπου 3 χλμ. θα συναντήσετε την παραλία της Σούδας.

Φωτεινάρι

Αποστάσεις: 37 χλμ. από το Ρέθυμνο

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τον Πλακιά ακολουθήστε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς τα δυτικά.
Με τα πόδια: Εναλλακτικά ακολουθήστε από τον κεντρικό δρόμο ένα από τα δύο πέτρινα μονοπάτια που διασχίζουν δύο μικρά δασάκια και οδηγούν στις παραλίες

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!