Παραλίες Πλακιά

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Ανατολικότερα από το Φωτεινάρι, σε μήκος 2 χλμ. εκτείνονται οι παραλίες Σκίνος, η κεντρική παραλία του Πλακιά και ο Παλίγκρεμνος.

Παραλία Σκίνου

Σε απόσταση 36 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο, δίπλα από την κεντρική παραλία του Πλακιά, βρίσκεται η παραλία του Σκίνου. Η παραλία έχει άμμο και αρκετά βράχια και είναι ιδανικός προορισμός για όσους ασχολούνται με καταδύσεις ή υποβρύχιο ψάρεμα.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ στην γύρω περιοχή θα βρείτε αρκετές ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ανάμεσα από τις παραλίες Σκίνος και Παλίγκρεμνος, βρίσκεται η κεντρική παραλία του Πλακιά.

Κεντρική παραλία Πλακιά

Η κεντρική παραλία του Πλακιά, μήκους 1,3 χλμ. είναι αμμώδης και άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους

Ο Πλακιάς, σε απόσταση 36 χλμ. από τη πόλη του Ρεθύμνου, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνου. Η κεντρική παραλία του Πλακιά, μήκους 1,3 χλμ. είναι αμμώδης και άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για σέρφινγκ και θαλάσσιες καταδύσεις καθώς εδώ λειτουργεί κέντρο θαλασσίων καταδύσεων. Τριγύρω θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ και αρκετά μαγαζιά, ενώ γύρω στα 100 μ. από την παραλία λειτουργεί οργανωμένο καμπινγκ. Η παραλία ανατολικά κλείνεται από ένα ψηλό, λείο, ασβεστολιθικό τοίχωμα.

Κάτω από αυτό το επιβλητικό φυσικό φράγμα, ένα τμήμα της παραλίας, διακριτικά απομακρυσμένο από το υπόλοιπο μέρος της, προτιμάται από τους γυμνιστές.

Η περιοχή του Πλακιά προσφέρεται για εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν δρομολόγια με καραβάκι για Πρέβελη, Αγία Γαλήνη και Φραγκοκάστελο, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι του Κοτσυφού, είτε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια, και να περπατήσετε μέσα στο εντυπωσιακό Κουρταλιώτικο φαράγγι ανατολικότερα, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά του από τους κροταλισμούς (κούρταλα), που ακούγονται καθώς οι βόρειοι άνεμοι διαπνέουν το στενό αυτό πέρασμα. Μέσα στο φαράγγι βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου.

Αν βρεθείτε στον Πλακιά δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μονή Πρέβελη, ένα θρησκευτικό μνημείο, με πλούσια ιστορία και ένδοξο παρελθόν.

Σε όσους αρέσει η πεζοπορία ή το ποδήλατο η περιοχή ενδείκνυται για περιπάτους. Μια τρίωρη πεζοπορική διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά από την παραλία του Πλακιά και φτάνει στο χωριό Σελιά, όπου θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Στη συνέχεια, ο δρόμος κατηφορίζει μέχρι την παραλία της Σούδας και οδηγεί ανατολικά προς Πλακιά.

Υπάρχει επίσης μια ακόμα διαδρομή, μεγαλύτερη σε διάρκεια. Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο στον Πλακιά και ανεβαίνει στη Μύρθιο, στην οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στη συνέχεια κατευθυνόμενοι βόρεια, διασχίζετε κάθετα το φαράγγι του Κοτσυφού και ανατολικά φτάνετε στα Σελιά. Μετά από 3,5 χλμ., μια διακλάδωση αριστερά σε έναν χωματόδρομο οδηγεί στα ερείπια ενός παλιού μοναστηριού. Στη συνέχεια, ο δρόμος κατηφορίζει μέχρι την παραλία της Σούδας και οδηγεί ανατολικά προς Πλακιά.

Δίπλα από την κεντρική παραλία του Πλακιά βρίσκεται η παραλία Παλίγκρεμνος.

Παλίγκρεμνος

Το ανατολικό τμήμα της κεντρικής παραλίας του Πλακιά, ο Παλίγκρεμνος ή Γονατές, είναι μια παραλία με άμμο, άρτια οργανωμένη, με καθαρά νερά

Το ανατολικό τμήμα της κεντρικής παραλίας του Πλακιά, ο Παλίγκρεμνος ή Γονατές, είναι μια παραλία με άμμο, άρτια οργανωμένη, με καθαρά νερά. Στην παραλία αυτή παρατηρείται το εξής φαινόμενο: όταν έχει πανσέληνο κυρίως από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς το φεγγάρι εμφανίζεται από την ανατολή, το φως του χτυπάει στους βράχους και καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Τότε βγαίνουν στην άμμο μεγάλα καλαμάρια, τα οποία οι κάτοικοι μαζεύουν με μακριές βέργες.

Το κομμάτι αυτό της παραλίας προτιμούν οι γυμνιστές.

Πολύ κοντά στον Πλακιά, ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά, βρίσκεται η παραλία Φοίνικας ή Πειρατικό Φιόρδ.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Πλακιάς, Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Ομπρέλες, Ξαπλώστρες & Ντους

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Ρέθυμνο - Πλακιάς - Φραγκοκάστελο

Σκίνος

Αποστάσεις: 36 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Δείτε παρακάτω οδηγίες προς Πλακιά.
Οδικώς - από Σφακιά ή Φραγκοκάστελο: Δείτε παρακάτω οδηγίες προς Πλακιά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από το Ρέθυμνο για Πλακιά.

Πλακιάς (κεντρική παραλία)

Αποστάσεις: 36 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, ακολουθήστε την έξοδο της εθνικής οδού προς Σπήλι. Κατευθυνθείτε νότια και μετά από 17 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Πλακιά και την Πρέβελη. Μετά από 500 μ. περίπου θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Ο δρόμος στη συνέχεια οδηγεί μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι στο χωριό Ασώματος. Στην έξοδο του χωριού, στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, στρίψτε αριστερά και μετά από 2 χλμ. περίπου φτάνετε στο χωριό Λευκόγεια. Μετά από 2,5 χλμ. περίπου στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση που θα συναντήσετε και συνεχίστε την πορεία προς τα δυτικά μέχρι να φτάσετε στον Πλακιά. Μόλις φτάσετε στην κεντρική παραλία του Πλακιά κατευθυνθείτε δυτικά. Η παραλία Παλίγκρεμνος είναι το δυτικό τμήμα της.
Οδικώς - από Σφακιά Φραγκοκάστελο: Ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο ανατολικά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από το Ρέθυμνο για το Πλακιά.

Παλίγκρεμνος

Αποστάσεις: 45 χλμ. από το Ρέθυμνο, 2 χλμ. από το Ροδάκινο

Οδικώς από Ρέθυμνο, Σφακιά - Φραγκοκάστελο: Δείτε παραπάνω οδηγίες προς Πλακιά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από το Ρέθυμνο για Πλακιά.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!