Παραλίες στο Αμμούδι

Βαθμολογήστε το
(7 ψήφοι)

Το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι έχει λευκή άμμο, πεντακάθαρα, παγωμένα νερά και σε αυτήν συχνάζουν γυμνιστές

Πρόκειται για μια σειρά κόλπων στις οποίες βρίσκονται οι παραλίες Αμμουδάκι, Κλεισίδι και Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται η παραλία Σχοινάρια. Απέχουν 32 χλμ. νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 4 χλμ. περίπου ανατολικά του Πλακιά.

Παραλία Μικρό Αμμούδι

Η πρώτη παραλία από δυτικά προς ανατολικά είναι το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι. Είναι η μικρότερη από τις τρεις, έχει λευκή άμμο, πεντακάθαρα, παγωμένα νερά και σε αυτήν συχνάζουν γυμνιστές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά εκεί λειτουργεί μια καντίνα, από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ομπρέλες. Αν επισκεφθείτε το Αμμουδάκι αξίζει να μπείτε στη σπηλιά που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της.

Στο ανατολικό άκρο της παραλίας υπάρχει ένα πέρασμα που ενώνει το Αμμουδάκι με το Κλεισίδι και στο οποίο μπορείτε να μεταβείτε με μια βουτιά.

Παραλία Κλεισίδι

Δίπλα ακριβώς από το Αμμουδάκι βρίσκεται η παραλία Κλεισίδι. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο μεγάλος βράχος στο κέντρο του μικρού κόλπου.

Στην παραλία μπορείτε να περάσετε και από το Αμμουδάκι, μέσα από τη θάλασσα, από μια τρύπα που ενώνει τις δύο παραλίες.

Παραλία Αμμούδι (Μεγάλο Αμμούδι)

Η παραλία Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι, είναι περισσότερο οργανωμένη από τις άλλες δύο με ομπρέλες, ενώ τριγύρω μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρές ταβέρνες. Η χοντρή λευκή άμμος θα σας εντυπωσιάσει, ενώ η παραλία αυτή είναι ιδανική για καταδύσεις (στην παραλία λειτουργεί και σχολή).

Ανατολικότερα από το Αμμούδι, βρίσκεται η παραλία Σχοινάρια, μια παραλία στα νότια του νομού Ρεθύμνου ιδανική για ξεκούραση και ηρεμία.

Σχοινάρια

Τα Σχοινάρια απέχουν γύρω στα 33 χλμ. από το Ρέθυμνο (απόσταση περίπου 35 λεπτά με το αυτοκίνητο). Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα, καταγάλανα, βαθιά νερά. Ο πλούσιος βυθός της προσφέρεται για εξερεύνηση και καταδύσεις. Εδώ λειτουργεί κέντρο καταδύσεων το οποίο διοργανώνει ημερήσιες και νυχτερινές εξερευνήσεις.

Η παραλία είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ κοντά στην παραλία υπάρχει και μια ταβέρνα.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Αμμούδι (Πλακιάς), Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Ναι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Ρέθυμνο - Πλακιάς - Φραγκοκάστελο

Μικρό Αμμούδι

Αποστάσεις: 32 χλμ. από το Ρέθυμνο, 4 χλμ. από τον Πλακιά

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, ακολουθήστε την έξοδο της εθνικής οδού προς Σπήλι. Κατευθυνθείτε νότια και μετά από 17 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Πλακιά και την Πρέβελη. Μετά από 500 μ. περίπου θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Ο δρόμος στη συνέχεια οδηγεί μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι στο χωριό Ασώματος. Στην έξοδο του χωριού, στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, στρίψτε αριστερά και μετά από 2 χλμ. περίπου φτάνετε στο χωριό Λευκόγεια. Λίγο μετά τα Λευκόγεια στρίβετε αριστερά. Αφού περάσετε από τις παραλίες Μεγάλο Αμμούδι και Κλεισίδι, φτάνετε στο Αμμουδάκι.
Με τα πόδια: Από το ανατολικό άκρο της παραλίας στο Δαμνόνι ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί στο Αμμουδάκι (απόσταση γύρω στα 200 μέτρα).

Κλεισίδι

Αποστάσεις: 32 χλμ. από το Ρέθυμνο, 2 χλμ. από τον Πλακιά

Οδικώς: όπως και στο μικρό Αμμούδι.
Με τα πόδια: Από το ανατολικό άκρο της παραλίας στο Δαμνόνι ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί στο Αμμουδάκι (απόσταση γύρω στα 200 μέτρα). Από εκεί, από ένα πέρασμα μέσα από την θάλασσα, μπορείτε να περάσετε στο Κλεισίδι.

Αμμούδι

Αποστάσεις: 32 χλμ. από το Ρέθυμνο, 4 χλμ. από τον Πλακιά

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, ακολουθήστε την έξοδο της εθνικής οδού προς Σπήλι. Κατευθυνθείτε νότια και μετά από 17 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Πλακιά και την Πρέβελη. Μετά από 500 μ. περίπου θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Ο δρόμος στη συνέχεια οδηγεί μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι στο χωριό Ασώματος. Στην έξοδο του χωριού, στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, στρίψτε αριστερά και μετά από 2 χλμ. περίπου φτάνετε στο χωριό Λευκόγεια. Λίγο μετά τα Λευκόγεια στρίβετε αριστερά. Μετά από λίγο φτάνετε στην παραλία Μεγάλο Αμμούδι. 
Με τα πόδια: Από το ανατολικό άκρο της παραλίας στο Δαμνόνι ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί στο Αμμούδι.

Σχοινάρια

Αποστάσεις: 33 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, ακολουθήστε την έξοδο της εθνικής οδού προς Σπήλι. Κατευθυνθείτε νότια και μετά από 17 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Πλακιά και την Πρέβελη. Μετά από 500 μ. περίπου θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Ο δρόμος στη συνέχεια οδηγεί μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι στο χωριό Ασώματος. Στην έξοδο του χωριού, στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, στρίψτε αριστερά και μετά από 2 χλμ. περίπου φτάνετε στο χωριό Λευκόγεια. Λίγο μετά τα Λευκόγεια στρίβετε αριστερά. Μετά από 3,5 χλμ., αφού ακολουθήσετε τις πινακίδες, φτάνετε στην παραλία Σχοινάρια.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!