Παραλία Τριόπετρα (Μικρή & Μεγάλη)

Βαθμολογήστε το
(12 ψήφοι)

Η παραλία της Τριόπετρας, έχει κύριο χαρακτηριστικό της του τρεις εντυπωσιακούς βράχους που ξεπροβάλλουν μέσα από την καταγάλανη θάλασσα

Η παραλία της Τριόπετρας, με κύριο χαρακτηριστικό της τους τρεις εντυπωσιακούς βράχους που ξεπροβάλλουν μέσα από την καταγάλανη θάλασσα, αποτελείται από δύο παραλίες, τη Μεγάλη Τριόπετρα στα δυτικά και τη Μικρή Τριόπετρα στα ανατολικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλία χωρισμένη σε δύο όρμους από τη μικρή χερσόνησο που καταλήγει στους τρεις επιβλητικούς βράχους. Σε αυτούς τους τρεις βράχους, με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, οφείλεται και το όνομά της. Δίπλα σε αυτούς σχηματίζεται μια υπέροχη, μεγάλη σπηλιά, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη σκιά της.

Η Τριόπετρα απέχει 52 χλμ. περίπου νότια από το Ρέθυμνο και 13 χλμ. νοτιανατολικά από το χωριό Ακούμια. Έχει άμμο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ιδανική τοποθεσία για ησυχία, χαλάρωση και απομόνωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ λειτουργεί κέντρο Yoga, στο οποίο κατά τους θερινούς μήνες εκτός από τη διαμονή, παραδίδονται μαθήματα πάνω στην αμμουδιά της και διοργανώνονται βραδιές με διαλογισμό δίπλα στην ακτή, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Η Μικρή Τριόπετρα είναι μια ήπια οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ πίσω από τη παραλία λειτουργούν 2-3 ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας, το Στόμιο, βρίσκεται ένα μικρό λιμανάκι.

Το ανατολικό κομμάτι της Μεγάλης Τριόπετρας, σε αντίθεση με το δυτικό, είναι οργανωμένο με λίγες ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους

Το ανατολικό κομμάτι της Μεγάλης Τριόπετρας, σε αντίθεση με το δυτικό, είναι οργανωμένο με λίγες ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους και κοντά λειτουργούν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αφήνοντας στα δυτικά τις παραλίες της Ακουμιανής Γιαλιάς, συνεχίζουμε την εξερεύνηση προς τα ανατολικά και φτάνουμε στις παραλίες του Αγίου Παύλου.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Τριόπετρα (Ακούμια, Άγιος Παύλος), Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 52 χλμ. από το Ρέθυμνο, 13 χλμ. περίπου από το χωριό Ακούμια.

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 8 χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Ακούμια. Μετά τα Ακούμια συνεχίστε για 13 χλμ. περίπου, απόσταση που θα διανύσετε μέχρι να φτάσετε στην ομώνυμη παραλία.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι, συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση βορειοδυτικά  και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Ακούμια. Μετά τα Ακούμια συνεχίστε για 13 χλμ. περίπου, απόσταση που θα διανύσετε μέχρι να φτάσετε στην ομώνυμη παραλία.
Με τα πόδια: Από τις Λίγκρες, ακολουθήστε το μικρό, βατό χωματόδρομο και πορευθείτε παράλληλα με την ακτογραμμή, για να οδηγηθείτε στην Μεγάλη Τριόπετρα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!