Κεραμιανή Γιαλιά

Βαθμολογήστε το
(6 ψήφοι)

Οι παραλίες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Κεραμέ, ανήκουν στην Κεραμιανή Γιαλιά

Οι παραλίες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Κεραμέ, ανήκουν στην Κεραμιανή Γιαλιά. Πρόκειται για μικρές παραλίες με άμμο ή βότσαλο, οι οποίες περιστοιχίζονται από ογκώδη βράχια.

Στην περιοχή αυτή, κοντά στη θέση που είναι σήμερα κτισμένο το χωριό Κεραμέ, ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Κιονία ή Βίωνος, η οποία ήκμασε από τα προμινωικά μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια.

Ξεκινώντας από δυτικά προς ανατολικά την πορεία στις παραλίες της Κεραμιανής Γιαλιάς, η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς είναι η παραλία Γυαλοπόταμος ή Γιαλοπόταμα.

Γυαλοπόταμος

Η παραλία Γυαλοπόταμος ή Γιαλοπόταμα, είναι μια ερημική παραλία με άμμο και βαθιά, πεντακάθαρα νερά, ενώ τα βράχια που υπάρχουν τριγύρω την καθιστούν ιδανικό προορισμό για ψαροντούφεκο και υποβρύχια εξερεύνηση.

Απέχει από το Ρέθυμνο 45 χλμ. και 4 χλμ. περίπου νότια από το χωριό Κεραμέ. Η παραλία βρίσκεται στα δυτικά του μικρού λιμανιού της Αγίας Φωτεινής και δεν είναι οργανωμένη. Στο ανατολικό κομμάτι της υπάρχουν ογκώδη ψηλά βράχια. Το σημείο αυτό προτιμούν οι γυμνιστές που επισκέπτονται την παραλία.

Συνεχίζοντας την πορεία προς τα ανατολικά, μέσα από ένα χωματόδρομο, φτάνουμε στην παραλία Πύργος.

Πύργος

Πρόκειται για δύο μικρές, ερημικές παραλίες, ανάμεσα στην παραλία Γυαλοπόταμος και το μικρό λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής με βότσαλο, άμμο και πεντακάθαρα νερά. Οι παραλίες αυτές περιστοιχίζονται από ογκώδη, ψηλά βράχια, στα οποία σχηματίζονται σπηλιές. Ο βυθός τους ενδύκνειται για υποβρύχιο ψάρεμα ή εξερεύνηση. Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε από την παραλία Γυαλοπόταμος με τα πόδια (διάρκεια περίπου 10 λεπτά), ακολουθώντας έναν δύσβατο χωματόδρομο.

Ποδαρέ

Η παραλία Ποδαρέ είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε νοτιοανατολικά του μικρού λιμανιού της Αγίας Φωτεινής. Είναι μια παραλία με χοντρή άμμο, ψιλό βότσαλο και κάποια βράχια. Η παραλία δεν είναι ερημική και κοντά θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Δίπλα από την παραλία Ποδαρέ βρίσκεται η παραλία Γλίμα.

Γλίμα

Το Γλίμα είναι μια μικρή, ερημική παραλία στα ανατολικά του μικρού λιμανιού της Αγίας Φωτεινής, με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Πρόκειται για μια μη οργανωμένη παραλία, ιδανική για όσους θέλουν ηρεμία και απομόνωση. Γύρω στα 100 μέτρα ανατολικότερα από την παραλία Γλίμα, στη θέση που ονομάζεται Παχειά Άμμος, σχηματίζονται ψηλοί αμμόλοφοι.

Ανάμεσα στο λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής και στην παραλία Λίγκρες βρίσκεται η εντυπωσιακή παραλία Κατσούνι ή Αγαλιανός.

Κατσούνι

Πρόκειται για μια μη οργανωμένη, ερημική παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά, η οποία απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη του Ρεθύμνου. Η παραλία περιστοιχίζεται από ψηλούς, ογκώδεις βράχους, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για τους γυμνιστές καθώς και για εκείνους που θέλουν να απομονωθούν.

Ανατολικά από τις παραλίες της Κεραμιανής Γιαλιάς, στην έξοδο του χωριού Ακούμια, στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνης, βρίσκονται οι παραλίες της Ακουμιανής Γιαλιάς.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κεραμιανή Γυαλιά (Κεραμές), Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Γυαλοπόταμος

Αποστάσεις: 45 χλμ. από το Ρέθυμνο, 4 χλμ. από το χωριό Κεραμέ

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι, συνεχίζετε την πορεία στον κεντρικό οδικό άξονα του νομού και στρίβετε δεξιά, ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ. Μετά από 4 χλμ. φτάνετε στην παραλία Γυαλοπόταμος.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι συνεχίστε την πορεία στον κεντρικό οδικό άξονα και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ. Από εκεί μετά από 4 χλμ. φτάνετε στην παραλία Γυαλοπόταμος.

Πύργος

Με τα πόδια: Από τη παραλία Γυαλοπόταμος συνεχίζετε ανατολικά με τα πόδια μέχρι την παραλία Πύργος (διάρκεια 5-10λεπτά με τα πόδια).

Ποδαρέ & Γλίμα

Αποστάσεις: 50 χλμ. από το Ρέθυμνο, 2 χλμ. από το χωριό Κεραμέ.

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε με αυτοκίνητο ή μηχανή τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 4 χλμ. περίπου, στο ύψος του κάμπου του Κισσού, στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ και μετά από 2 χλμ. ακόμα στο μικρό λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής. Από εκεί συνεχίστε με τα πόδια στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία Ποδαρέ.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι, συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση βορειοδυτικά  και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ και μετά από 2 χλμ. ακόμα στο μικρό λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής. Από εκεί συνεχίστε με τα πόδια στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία Ποδαρέ.

Κατσούνι

Αποστάσεις: 37 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε με αυτοκίνητο ή μηχανή τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 4χλμ. περίπου, στο ύψος του κάμπου του Κισσού, στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ και μετά από 2 χλμ. ακόμα στο μικρό λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής. Από εκεί συνεχίστε με τα πόδια στο χωματόδρομο μέχρι την παραλία Κατσούνι, περνώντας από τις παραλίες Ποδαρέ και Γλίμα.
Με τα πόδια: Εναλλακτικά ακολουθήστε από τον κεντρικό δρόμο ένα από τα δύο πέτρινα μονοπάτια που διασχίζουν δύο μικρά δασάκια και οδηγούν στις παραλίες.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!