Παραλία Λίγκρες

Βαθμολογήστε το
(7 ψήφοι)

Η Ακουμιανή Γιαλιά απέχει περίπου 55 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο. Σε αυτήν ανήκουν οι όμορφες παραλίες Λίγκρες και Ακούμια. Αφήνοντας τις παραλίες της Κεραμιανής Γιαλιάς και ξεκινώντας την εξερεύνηση στις παραλίες της Ακουμιανής Γιαλιάς, από δυτικά προς ανατολικά, η πρώτη παραλία που συναντάει κάποιος είναι η παραλία Λίγκρες.

Παραλία Λίγκρες

Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία, με άμμο, βαθιά, πεντακάθαρα νερά και βράχια με ενδιαφέροντες σχηματισμούς

Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία, με άμμο, βαθιά, πεντακάθαρα νερά και βράχια με ενδιαφέροντες σχηματισμούς. Απέχει περίπου 51 χλμ. από το Ρέθυμνο και 7 χλμ. από το χωριό Κεραμέ και είναι ανοικτή στους δυνατούς νότιους ανέμους.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, υπάρχουν όμως λίγες ταβέρνες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στο δυτικό τμήμα της παραλίας. Αντίθετα, στο ανατολικό τμήμα της η στεριά εισχωρεί στη θάλασσα σε πολλά σημεία σχηματίζοντας ένα τραχύ αλλά όμορφο τοπίο.

Για να φτάσετε εδώ, μετά το χωριό Κεραμέ, στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αγαλιανός και από εκεί στην παραλία Λίγκρες.

Αν επισκεφθείτε την παραλία αυτή, αξίζει από εδώ να κάνετε με τα πόδια τη διαδρομή προς την παραλία της Τριόπετρας, ακολουθώντας το χωματόδρομο, που είναι παράλληλος με την ακτογραμμή.

Συνεχίζοντας από την παραλία Λίγκρες πορεία προς τα ανατολικά, φτάνουμε στην παραλία Ακούμια.

Παραλία στα Ακούμια

Η παραλία Ακούμια, ανάμεσα στις παραλίες Λίγκρες και Τριόπετρα, είναι μια ήσυχη παραλία, με άμμο και βότσαλο, ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα ή εξερεύνηση και ανοιχτή στους δυνατούς νότιους ανέμους. Απέχει 51 χλμ. περίπου νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 12 χλμ. περίπου νότια από τον ομώνυμο οικισμό, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά της.

Αν και ήσυχη παραλία είναι αρκετά οργανωμένη και σε αυτή θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς επίσης και μικρές ταβέρνες κοντά στην παραλία. Η παραλία αυτή προτιμάται περισσότερο από τους ντόπιους κατοίκους και λιγότερο από τους επισκέπτες.

Πολύ κοντά στην παραλία Ακούμια, βρίσκεται μια τεράστια αμμώδης παραλία, η οποία θυμίζει αφρικανικό τοπίο. Πρόκειται για τη δημοφιλή παραλία της Τριόπετρας.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ακουμιανή Γυαλιά (Ακούμια), Α. Βασίλειος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στα Ακούμια

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Λίγκρες

Αποστάσεις: 51 χλμ. από το Ρέθυμνο

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε με αυτοκίνητο ή μηχανή τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 4 χλμ. περίπου, στο ύψος του κάμπου του Κισσού, στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ. Στη συνέχεια, στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αγαλιανός και από εκεί στην παραλία Λίγκρες.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι, συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση βορειοδυτικά  και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ. Στη συνέχεια, στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αγαλιανός και από εκεί στην παραλία Λίγκρες.

Ακούμια

Αποστάσεις: 51 χλμ. από το Ρέθυμνο, 12 χλμ. από τον οικισμό Ακούμια

Οδικώς - από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι. Μετά το Σπήλι συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Μετά από 8χλμ. περίπου στρίψτε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Ακούμια. Μετά τα Ακούμια συνεχίστε για 12 χλμ. περίπου, απόσταση που θα διανύσετε μέχρι να φτάσετε στην ομώνυμη παραλία.
Οδικώς - από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Μετά το Τυμπάκι, συνεχίστε την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση βορειοδυτικά  και στρίψτε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Ακούμια. Μετά τα Ακούμια συνεχίστε για 12 χλμ. περίπου, απόσταση που θα διανύσετε μέχρι να φτάσετε στην ομώνυμη παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!