Περιοχή Γούδουρα

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Παραλία Καλάμι

Η παραλία Καλάμι απέχει 70 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 35 χλμ. από την Ιεράπετρα και βρίσκεται 3,5 χλμ. δυτικά του Γούδουρα.

Πρόκειται για μια ήσυχη, απομονωμένη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά που περιστοιχίζεται από ψηλά βράχια. Στην παραλία υπάρχει και μια μεγάλη σπηλιά, απαραίτητη για τους επισκέπτες, αφού στην παραλία δεν υπάρχουν δέντρα που να προσφέρουν τη σκιά τους.

Παραλία Λιμάνι του Θοδωρή

Η παραλία με το παράξενο όνομα, Λιμάνι του Θοδωρή, είναι μια υπέροχη παραλία που απέχει 71 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 35 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα, ενώ βρίσκεται μόλις 3 χλμ. δυτικά του Γούδουρα.

Πρόκειται για δύο διπλανούς κόλπους στους οποίους σχηματίζονται δύο μη οργανωμένες παραλίες με άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά, ιδανικές για χαλάρωση και ξεκούραση.

Λόγω της απομόνωσης που προσφέρει, το ανατολικότερο κολπάκι προτιμάται και από γυμνιστές.

Παραλία Βοτσαλάκι

Στην έξοδο ενός δύσβατου φαραγγιού, το φαράγγι του Ασπρόλιθου, βρίσκεται η όμορφη παραλία Βοτσαλάκι. Απέχει 73 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 37 χλμ. από την Ιεράπετρα και βρίσκεται πολύ κοντά στο Γούδουρα.

Πρόκειται για μια ερημική παραλία που περιστοιχίζεται από ψηλά βράχια, χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απομονωθούν, καθώς και για τους γυμνιστές. Το Βοτσαλάκι έχει ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά.

Συνεχίζοντας ανατολικά, η επόμενη παραλία που θα συναντήσει κάποιος είναι η παραλία του Γούδουρα στον ομώνυμο, κλειστό κόλπο.

Παραλία στο Γούδουρα

Η μεγάλη παραλία του Γούδουρα έχει ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι στοιχειωδώς οργανωμένη και σε αυτή θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους

Η παραλία Γούδουρας βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό με τα θερμοκήπια και τις γραφικές ταβέρνες που φημίζονται για το φρέσκο ψάρι και έχει θέα στο Λιβυκό πέλαγος και το μικρό νησάκι Κουφονήσι, ακριβώς απέναντι. Απέχει 73 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 37 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα και βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο ακρωτήρι, από το οποίο έχει πάρει το όνομά του.

Η ονομασία αυτή οφείλεται στο θαμνώδες φυτό «αγούδουρος» που αφθονεί στην περιοχή και το χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι, είτε για να σκουπίζουν τα αλώνια τους, είτε ως υπόστρωμα για να αποξηραίνουν σταφύλια και σύκα.

Ουσιαστικά, ο Γούδουρας αποτελείται από τους δύο διπλανούς οικισμούς, το Γούδουρα και τον Ασπρόλιθο.

Η μεγάλη παραλία του Γούδουρα έχει ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι στοιχειωδώς οργανωμένη και σε αυτή θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ κοντά θα συναντήσετε κάποιες ταβέρνες, καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας.

Αν βρεθείτε στο Γούδουρα, αξίζει να επισκεφθείτε το ναό της Ανάληψης, μια πέτρινη εκκλησία που είναι χτισμένη εκεί.

Ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το Γούδουρα, οδηγεί στο φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων, ένα εντυπωσιακό φαράγγι που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Γούδουρας, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους στο Γούδουρα.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Καλάμι

Αποστάσεις: 70χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 35χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία Καλάμι. Ο δρόμος ουσιαστικά βγάζει πάνω από την παραλία. Από εκεί χρειάζεται προσοχή, καθώς ακολουθεί κατάβαση από τα βράχια μέχρι την παραλία.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα που οδηγούν στην παραλία Καλάμι και συνεχίζουν για Γούδουρα.

Λιμάνι του Θοδωρή

Αποστάσεις: 71χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 35χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο θα στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία Λιμάνι του Θοδωρή.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα που οδηγούν στην παραλία Λιμάνι του Θοδωρή και συνεχίζουν για Γούδουρα.

Βοτσαλάκι

Αποστάσεις: 73χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 37χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο θα στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα, μέχρι να φτάσετε στην παραλία Βοτσαλάκι.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα που οδηγούν στην παραλία Βοτσαλάκι και συνεχίζουν για Γούδουρα.

Γούδουρας

Αποστάσεις: 73χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 37χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο θα στρίψετε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα προς Γούδουρα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!