Παραλίες Λαγκάδας

Βαθμολογήστε το
(6 ψήφοι)

Παραλία Διασκάρι

Η παραλία Διασκάρι είναι μια πολύ όμορφη, μη οργανωμένη, μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω

Η παραλία Διασκάρι απέχει 62 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 27 χλμ. από την Ιεράπετρα και βρίσκεται πολύ κοντά στην Ανάληψη.

Το όνομά της, σύμφωνα με την παράδοση, αποτελεί παραφθορά της λέξης «Διόσκουροι». Λέγεται λοιπόν, ότι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ναυτικοί και είχαν για προστάτες τους, τους Διόσκουρους, τους γιούς του Δία, ενώ είχαν χτίσει και έναν ναό αφιερωμένο σε αυτούς.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη, μη οργανωμένη, μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Η ήρεμη αυτή παραλία, έχει άσπρη άμμο και αρκετά λεία βράχια μέσα στη θάλασσα, τα οποία όμως χρειάζονται προσοχή, λόγω της ολισθηρότητάς τους. Η παραλία προσφέρεται για κατασκήνωση και χαλάρωση, ενώ το ανατολικό τμήμα της επισκέπτονται και γυμνιστές.

Σε αυτήν θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια μικρή ταβέρνα.

Αν βρεθείτε στην παραλία, αξίζει να επισκεφθείτε τον υστερομινωικό οικισμό που ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές το 1972 και βρίσκεται στο ύψωμα Βίγλα, στα βόρεια της παραλίας. Επίσης, μην παραλείψετε να περπατήσετε ως τον Καραβόσπηλιο, τη σπηλιά που βρίσκεται στην παραλία.

Παραλία Λαγκάδα

Η παραλία Λαγκάδα είναι μια ήσυχη, απομονωμένη παραλία, με άμμο, ψιλό βότσαλο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, ιδανική για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν

Η παραλία Λαγκάδα ή Ψαλίδια απέχει 62 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και 27 χλμ. από την Ιεράπετρα.

Πρόκειται για μια ήσυχη, απομονωμένη παραλία, με άμμο, ψιλό βότσαλο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, ιδανική για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απομονωθούν. Η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και αρκετά λεία βράχια μέσα στην θάλασσα που απαιτούν την προσοχή των λουομένων, καθώς γλιστρούν.

Η Λαγκάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς στην παραλία υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια, όπου μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους, ενώ, λόγω της απομόνωσης που προσφέρει, αποτελεί μια παραλία που επισκέπτονται και γυμνιστές.

Οι δύο επόμενες παραλίες ανατολικά, πριν την Μονή Καψά, είναι οι παραλίες Αμμούδι ή Σπηλιά του Δράκου, και το Καλό Νερό.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Μακρύγιαλου, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Όχι, υπάρχουν μόνο λίγες ομπρέλες στο δυτικό τμήμα της παραλίας.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

E4.84

Διασκάρι

Αποστάσεις: 62χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 27χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και θα συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και θα συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην παραλία Διασκάρι.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που οδηγούν στο Διασκάρι από την Ιεράπετρα.

Λαγκάδα

Αποστάσεις: 62χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 27χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο θα στρίψετε δεξιά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και θα συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο, θα στρίψετε αριστερά στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και θα συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε στην παραλία Λαγκάδα.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που οδηγούν στη Λαγκάδα από την Ιεράπετρα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!