Παραλία Κουτσουρά

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Στον Κουτσουρά υπάρχει μια πραγματικά υπέροχη παραλία με σκούρο βότσαλο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια. Είναι αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους

Σε απόσταση 55 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 41 χλμ. περίπου από τη Σητεία και 20 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, δίπλα από το παραθαλάσσιο οικισμό του Μακρύγιαλου, βρίσκεται ο οικισμός Κουτσουράς.

Στα δυτικά του οικισμού βρίσκεται μια πραγματικά υπέροχη παραλία με σκούρο βότσαλο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια. Είναι αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Στον ομώνυμο οικισμό εκτός από ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα βρείτε αρκετές υποδομές που θα διευκολύνουν την παραμονή σας εκεί, όπως φαρμακείο, ιατρείο και αστυνομικό σταθμό.

Αν επιθυμείτε περισσότερη ησυχία, γύρω από τον οικισμό του Κουτσουρά υπάρχουν μικρά κολπάκια, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας στα ήρεμα νερά τους και να χαλαρώσετε.

Αν βρεθείτε στον Κουτσουρά αξίζει να επισκεφθείτε το πευκόδασος στα νότια του όρους της Θρυπτής, το οποίο δυστυχώς αντιμετώπισε μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά που ξέσπασε το 1993, καθώς και το φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων που ξεκινάει από το χωριό Ορεινό και φτάνει μέχρι τις νότιες ακτές του νομού. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης με πλούσια βλάστηση και τις πανέμορφες κόκκινες πεταλούδες που θα συναντήσετε, κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης, στις οποίες οφείλει το όνομά του το φαράγγι. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μέσα από το φαράγγι, εκτός από τις πανέμορφες πεταλούδες και το καταπράσινο τοπίο, θα συναντήσετε κοντά στο χωριό Ορεινό, κάποιες μικρές πηγές και πανέμορφους καταρράκτες.

Η επόμενη παραλία που θα συναντήσει κάποιος κατά τη διαδρομή από την Ιεράπετρα προς το Μακρύγιαλό, είναι η παραλία Καλαμοκανιάς.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κουτσουράς, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Επίσης, υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 55χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 41χλμ. από την πόλη της Σητείας, 20χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 20 περίπου χλμ., ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα, περνώντας από Μακρύγιαλο και Κουτσουρά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που οδηγούν στον Κουτσουρά από Σητεία και Ιεράπετρα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!