Παραλία Καλό Νερό

Βαθμολογήστε το
(6 ψήφοι)

H παραλία του Καλού Νερού αποτελείται από τρεις ενοποιημένες παραλίες, το Κουτσουνάρι, τη Στάουσα και την Ανασκελού και είναι μία όμορφη, απομονωμένη παραλία, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά

Σε απόσταση 68 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 33 χλμ. από την Ιεράπετρα βρίσκεται ο οικισμός Καλό Νερό με την ομώνυμη παραλία.

Ουσιαστικά, η παραλία του Καλού Νερού αποτελείται από τρεις ενοποιημένες παραλίες, το Κουτσουνάρι, τη Στάουσα και την Ανασκελού. Το όνομά της οφείλεται στις πηγές που υπάρχουν εδώ.

Πρόκειται για μια όμορφη, απομονωμένη παραλία, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Δεν προσφέρει καμία οργάνωση και σε αυτήν δε θα βρείτε καμιά υποδομή. Παρόλα αυτά, αξίζει να την επισκεφθείτε, καθώς είναι πολύ όμορφη και προσφέρεται για ηρεμία και για χαλάρωση.

Το Κουτσουνάρι, η πρώτη από δυτικά παραλία, είναι μια απόμερη παραλία με βότσαλο και αρκετές πέτρες μέσα στη θάλασσα.

Η κεντρική παραλία, η Στάουσα, έχει ψιλό βότσαλο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Αν βρεθείτε στην Στάουσα θα συναντήσετε στο ανατολικό τμήμα της παραλίας μια σπηλιά. Υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι με σκαλοπάτια που οδηγεί από τον δρόμο στην παραλία.

Η Ανασκελού, η ανατολικότερη από τις τρεις παραλίες, έχει ψιλό βότσαλο και μεγάλες πέτρες μέσα στη θάλασσα, ενώ είναι κλειστή στους ανέμους που πνέουν στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται και ως μικρό λιμάνι για μικρές βάρκες.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας του Καλού Νερού, η οποία ανεγέρθηκε το 1881, πάνω στα ερείπια ενός μονυδρίου της Παναγίας, το οποίο αποτελούσε μετόχι της Μονής Καψά και χρονολογείται το 1461.

Πολύ κοντά στο Καλό Νερό βρίσκεται η Μονή Καψά και η αντίστοιχη παραλία της.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Μακρύγιαλου, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 68χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 33χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά το Μακρύγιαλο θα στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Ιεράπετρα. Πριν το Μακρύγιαλο θα στρίψετε αριστερά, συνεχίζοντας την πορεία στο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καψά και το Γούδουρα μέχρι να φτάσετε στην παραλία Καλό Νερό.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που οδηγούν στο Καλό Νερό από Ιεράπετρα.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!