Παραλίες Ιεράπετρας

Βαθμολογήστε το
(8 ψήφοι)

Η πόλη της Ιεράπετρας, με το ενετικό Φρούριο Καλέ, απέχει 35 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο. Φημίζεται, όπως και η ευρύτερη περιοχή, για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες με τις οποίες ασχολούνται οι κάτοικοί της. Η Ιεράπετρα διαθέτει τέσσερις παραλίες. Αυτές είναι: η Δυτική Παραλία, η Κάτω Παραλία, ο Άγιος Ανδρέας και ο Περιστεράς.

Δυτική Παραλία

Η δυτική παραλία της Ιεράπετρας είναι μια καλά οργανωμένη παραλία, με άμμο και ρηχά νερά, την οποία επισκέπτεται πολύς κόσμος

Η Δυτική Παραλία, όπως δηλώνει και το όνομά της, είναι η παραλία που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του παραλιακού μετώπου της πόλης και φτάνει μέχρι το Φρούριο Καλέ. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη παραλία, με άμμο και ρηχά νερά, την οποία επισκέπτεται πολύς κόσμος.

Στη μέση της παραλίας υπάρχει ένα μικρό κανάλι που καταλήγει στη Ναυμαχία, μια μικρή λίμνη.

Λίγο ανατολικότερα από τη Δυτική Παραλία βρίσκεται το Φρούριο της Ιεράπετρας, το Φρούριο Καλέ, όπου βρίσκονται τα όρια της Κάτω Παραλίας.

Κάτω Παραλία

Η Κάτω Παραλία ξεκινάει από το Φρούριο Καλέ και είναι μια παραλία με χοντρή άμμο και ήρεμα, ρηχά νερά. Προσφέρεται όχι μόνο για κολύμπι αλλά και για διάφορα θαλάσσια σπορ, καθώς και για scuba diving. Ομοίως με τη Δυτική παραλία, και η Κάτω Παραλία είναι οργανωμένη και κοντά σε αυτήν υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες.

Λίγο μετά την Κάτω Παραλία, στα ανατολικά, βρίσκεται η παραλία Άγιος Ανδρέας.

Άγιος Ανδρέας

Η παραλία του Αγίου Ανδρέα είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις παραλίες της Ιεράπετρας και στο δυτικό τμήμα της βρίσκεται η οργανωμένη πλαζ του Δήμου

Η παραλία του Αγίου Ανδρέα ξεκινάει κοντά στο ναό της Αγίας Φωτεινής και καταλήγει 4 χλμ. ανατολικότερα. Είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις παραλίες της Ιεράπετρας και στο δυτικό τμήμα της βρίσκεται η οργανωμένη πλαζ του Δήμου. Η παραλία έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και ήρεμα, ρηχά νερά.

Το ανατολικότερο τμήμα της παραλίας του Αγίου Ανδρέα μέχρι το ανατολικότερο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας ονομάζεται Περιστεράς.

Περιστεράς

Η παραλία Περιστεράς βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ιεράπετρας, σε μια απόμερη περιοχή και έχει άμμο, βράχια και ρηχά νερά. Μια δεύτερη, αρκετά βραχώδης παραλία με το ίδιο όνομα βρίσκεται λίγα μέτρα ανατολικότερα. Στις παραλίες αυτές επιτρέπεται το ελεύθερο camping ενώ τη περιοχή αυτή προτιμούν και γυμνιστές.

Από όλο το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας και ακόμα πιο ανατολικά βλέπουμε απέναντι ένα νησάκι, Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι, το οποίο κάθε καλοκαίρι δέχεται μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ιεράπετρα, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, καθώς και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων. Επίσης, η παραλία προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 35χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Από το Ηράκλειο: Ακολουθήστε από το Ηράκλειο το βόρειο οδικό άξονα που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο. Φτάνοντας στον Άγιο Νικόλαο δεν μπαίνετε στην πόλη αλλά στρίβετε δεξιά και συνεχίζετε νότια προς Ιεράπετρα. Εναλλακτικά, από το Ηράκλειο μπορείτε να ακολουθήσετε το κεντρικό οδικό δίκτυο που περνάει μέσα από το νομό Ηρακλείου και οδηγεί προς Ιεράπετρα περνώντας από Άνω Βιάννο και Μύρτο. Η διαδρομή αυτή είναι μεγαλύτερη και πιο δύσκολη, αλλά αξίζει, καθώς περνάει μέσα από γραφικά χωριά.
Από Σητεία: Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στην Ιεράπετρα ξεκινώντας από τη Σητεία. Το πρώτο οδηγεί στην Ιεράπετρα ακολουθώντας πορεία προς τα δυτικά. Πριν την Παχιά Άμμο στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε νοτιοδυτικά. Το δεύτερο οδηγεί στην Ιεράπετρα ακολουθώντας το δρόμο προς Μακρυγιαλό και Φέρμα. Από Φέρμα συνεχίζετε πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά και μετά από 10χλμ. φτάνετε στην Ιεράπετρα.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια για Ιεράπετρα από το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία. Επίσης, υπάρχουν δρομολόγια για Ιεράπετρα και από άλλους οικισμούς του Νομού Λασιθίου.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!