Παραλίες Α. Ιωάννη

Βαθμολογήστε το
(8 ψήφοι)

Παραλία Κουτσουνάρι

ανατολικά της Ιεράπετρας, βρίσκεται μια όμορφη, ήρεμη παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι και καταγάλανα, ρηχά νερά, το Κουτσουνάρι

Περίπου 7 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, βρίσκεται μια όμορφη, ήρεμη παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι και καταγάλανα, ρηχά νερά, το Κουτσουνάρι.

Απέχει περίπου 42 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό και νότια από το γραφικό οικισμό του Αγίου Ιωάννη. Δίκαια ονομάζεται και Μεγάλη παραλία, καθώς το μήκος της φτάνει τα 5 χιλιόμετρα.

Η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σε αυτήν θα συναντήσετε πολλά αρμυρίκια. Κατά τα άλλα είναι ήρεμη και ιδανική για όσους επιθυμούν να αποδράσουν από τα πολύβουα αστικά κέντρα.

Σε αρκετά σημεία η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη, κυρίως όπου είναι χτισμένα μεγάλα ξενοδοχεία. Εκεί, εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέρονται και αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Στο Κουτσουνάρι, επίσης, θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και άλλα καταστήματα, ενώ λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ.

Στο ανατολικό άκρο της παραλίας Κουτσουνάρι σχηματίζονται δύο οργανωμένες παραλίες, η Ψαροπούλα στον ομώνυμο κόλπο και η Βίλλα Δεσπότη.

Ψαροπούλα

Ο κόλπος της Ψαροπούλας, με την ομώνυμη παραλία, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της παραλίας στο Κουτσουνάρι. Πρόκειται για μια αρκετά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, η οποία ενδείκνυται και για θαλάσσια σπορ. Έχει άμμο, μερικά βραχάκια και καταγάλανα, ήρεμα νερά, ενώ μπροστά στην παραλία λειτουργούν και κάποια ξενοδοχεία.

Βίλλα Δεσπότη

Ανατολικά της Ψαροπούλας, βρίσκεται η παραλία Βίλλα Δεσπότη, η οποία οφείλει το όνομά της στο κτίσμα που βρίσκεται κοντά και λέγεται ότι ανήκε σε κάποιον δεσπότη. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία που εκτίνεται μπροστά από ένα μεγάλο ξενοδοχείο, έχει χοντρή άμμο, βραχάκια στα άκρα της και καταγάλανα νερά. Σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ.

Λίγο ανατολικότερα βρίσκεται μια ακόμα παραλία, η Κακιά Σκάλα.

Παραλία Κακιά Σκάλα

Σε απόσταση 44 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 9 χλμ. από την Ιεράπετρα, στην έξοδο του φαραγγιού του Μυλωνά, βρίσκεται η παραλία Κακιά Σκάλα ή Κάκκος, όπως είναι γνωστή στους ντόπιους.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με ψιλό βότσαλο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο σε κοντινή απόσταση θα βρείτε κάποια ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Αν βρεθείτε στην παραλία, αξίζει να επισκεφθείτε το καταπράσινο φαράγγι του Μυλωνά, με τα πεύκα, τα πλατάνια και τους καταρράκτες, ο μεγαλύτερος από τους οποίους φτάνει τα 40 μ. σε ύψος. Στις λίμνες που σχηματίζονται στη βάση τους μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό μπάνιο.

Η παραλία Φέρμα είναι η αμέσως επόμενη παραλία που θα συναντήσετε, συνεχίζοντας την πορεία προς τα ανατολικά.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο, Βραχώδης
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ στο Κουτσουνάρι, τη Ψαροπούλα και τη Βίλλα Δεσπότη. Στη Ψαροπούλα υπάρχει ναυαγοσώστης.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Κουτσουνάρι

Αποστάσεις: 42χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 7χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 7 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από Μακρύγιαλο και Κουτσουνάρι.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν το Κουτσουνάρι με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Ψαροπούλα

Αποστάσεις: 44χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 9χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 9 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από Μακρύγιαλο και Ψαροπούλα.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν το Κουτσουνάρι και την Ψαροπούλα με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Βίλλα Δεσπότη

Αποστάσεις: 44χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 9χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 9 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από Μακρύγιαλο και Βίλλα Δεσπότη.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν το Κουτσουνάρι και τη Βίλλα Δεσπότη με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Κακιά Σκάλα

Αποστάσεις: 44χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 9χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 9 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από Μακρύγιαλο και Κακιά Σκάλα.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν την Κακιά Σκάλα με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!