Παραλίες Γαλήνη & Αχλιά

Βαθμολογήστε το
(8 ψήφοι)

Παραλία Γαλήνη

Ο μικρός οικισμός Γαλήνη απέχει 48 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 13 χλμ. από την Ιεράπετρα. Τριγύρω από την παραλία θα συναντήσετε αρκετά μικρά κολπάκια με βότσαλο, καθώς και μια μεγαλύτερη ήσυχη παραλία με βότσαλο, αρκετά βράχια μέσα στη θάλασσα και πεντακάθαρα, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία αυτή είναι απομονωμένη και βρίσκεται στο βάθος ψηλών βράχων που την κρύβουν από την κοινή θέα και την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απομονωθούν και να χαλαρώσουν, καθώς και για τους γυμνιστές.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες που βρίσκονται ανατολικά της Ιεράπετρας, η επόμενη παραλία που θα συναντήσει κάποιος είναι η παραλία Αχλιά.

Παραλία Αχλιά

Η παραλία Αχλιά είναι μια όμορφη, ήσυχη, απάνεμη παραλία

Η παραλία Αχλιά είναι μια όμορφη, ήσυχη, απάνεμη παραλία που απέχει 50 χλμ. περίπου από την πόλη του Αγίου Νικολάου και 15 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.

Έχει ήρεμα, πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και άμμο, ενώ τριγύρω η περιοχή έχει αρκετό πράσινο.

Πρόκειται για οργανωμένη παραλία, όπου θα βρείτε αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς επίσης και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Στην παραλία λειτουργούν και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. 

Η επόμενη παραλία στα ανατολικά, λίγο πριν φτάσουμε στις παραλίες της περιοχής του Μακρυγιαλού, είναι η παραλία Μαύρος Κόλυμπος.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Γαλήνη, Ιεράπετρα, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Γαλήνη

Αποστάσεις: 48χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 13χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 13 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από Μακρύγιαλο και τον οικισμό Γαλήνη. Από τον οικισμό υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν τη Γαλήνη με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Αχλιά

Αποστάσεις: 50χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 15χλμ. από την Ιεράπετρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από την Ιεράπετρα ακολουθήστε πορεία προς τα ανατολικά. Μετά από 15 περίπου χιλιόμετρα ο δρόμος θα σας οδηγήσει μπροστά στην παραλία. Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε από Σητεία και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιεράπετρα περνώντας από το Μακρύγιαλο και τα Αχλιά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν τα Αχλιά με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!