Παραλίες Παλαίκαστρου

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Το Παλαίκαστρο απέχει 19 χλμ. από τη Σητεία και μόλις 7 χιλιόμετρα από τη διάσημη παραλία του Βάι με το φοινικόδασος. Άλλες παραλίες της περιοχής, είναι η Χιόνα, ο Κουρεμένος και η Μαριδάτη.

Από το Σκινιά, η αμέσως επόμενη παραλία που θα συναντήσετε βορειότερα, είναι η παραλία της Χιόνας.

Παραλία Χιόνα

Η Χιόνα είναι μια μεγάλη, πανέμορφη, μη οργανωμένη παραλία, με άμμο, ρηχά, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια για σκιά

Η ήσυχη παραλία της Χιόνας απέχει 91 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 21 χλμ. από τη Σητεία και μόλις 3 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο. Η τοποθεσία γύρω από τη Χιόνα είναι κατάφυτη με ελαιώνες.

Πρόκειται για μια μεγάλη, πανέμορφη, μη οργανωμένη παραλία, με άμμο, ρηχά, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και αρκετά αρμυρίκια για σκιά. Κατά μήκος της ακτογραμμής θα βρείτε κάποιες ταβέρνες, όπου, με θέα το ακρωτήρι Καστρί και τα νησάκια Γράντες, μπορείτε να απολαύσετε φρεσκότατο ψάρι, κάτι για το οποίο η Χιόνα φημίζεται. Κοντά θα βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν επιλέξετε τη Χιόνα για τη διαμονή σας.

Δίπλα από την παραλία υπάρχουν και άλλοι μικροί κόλποι που προσφέρουν περισσότερη απομόνωση και τους προτιμούν και γυμνιστές.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε το μινωικό λιμάνι στην τοποθεσία Ρουσσόλακος.

Σε κοντινή απόσταση από τη Χιόνα, βρίσκεται η παραλία Κουρεμένος.

Παραλία Κουρεμένος

Η παραλία Κουρεμένος, είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο και βότσαλο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μήκος που ξεπερνάει το 1,5 χιλιόμετρο. Μπροστά στην παραλία θα βρείτε αρκετά αρμυρίκια

Η παραλία Κουρεμένος απέχει 90 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 20 χλμ. περίπου από τη Σητεία και 2 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο. Ο Κουρεμένος, είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο και βότσαλο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μήκος που ξεπερνάει το 1,5 χιλιόμετρο. Μπροστά στην παραλία θα βρείτε αρκετά αρμυρίκια, καθώς επίσης, σε κάποια σημεία της παραλίας περισσότερο οργανωμένα, λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Μπροστά στην παραλία λειτουργούν κάποιες ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και κάποια μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας.

Αν είστε λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, στο νότιο τμήμα της παραλίας μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας.

Η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς βόρειους ανέμους που πνέουν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που την έχει κάνει διάσημη στους αθλητές και τους λάτρεις του windsurfing παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ λειτουργεί και σχολή ιστιοσανίδας, ενώ τον Ιούνιο του 2009 διεξήχθησαν ευρωπαϊκοί αγώνες windsurfing, στην κατηγορία freestyle.

Λόγω του θαυμάσιου βυθού του, ο Κουρεμένος ενδείκνυται και για καταδύσεις.

Για να πάτε από τη Σητεία στην παραλία του Κουρεμένου, ακολουθήστε τη διαδρομή προς Παλαίκαστρο. Από το Παλαίκαστρο συνεχίζετε και στρίβετε στην πινακίδα που θα συναντήσετε και σας οδηγεί προς Κουρεμένο.

Εναλλακτικά, σε περίπτωση που διαθέτετε σκάφος, στον Κουρεμένο υπάρχει μια μικρή μαρίνα.

Η Μαριδάτη είναι η αμέσως επόμενη παραλία που θα συναντήσετε βορειότερα.

Παραλία Μαριδάτη

Η Μαριδάτη είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά

Η παραλία Μαριδάτη απέχει 90 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 20 χλμ. περίπου από τη Σητεία και 2 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο και αποτελεί μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Όπως είναι φυσικό, η παραλία δεν είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε μόνο αρκετά αρμυρίκια για να απολαύσετε την πλούσια σκιά τους.

Στην παραλία λειτουργεί μια μικρή ταβέρνα, καθώς και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν αναζητάτε ήσυχες διακοπές.

Η παραλία ενδείκνυται και για ελεύθερο κάμπινγκ.

Για να φτάσετε από τη Σητεία στην παραλία Μαριδάτη, ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το Παλαίκαστρο. Από το Παλαίκαστρο συνεχίζετε προς Βάι και στρίβετε στο δρόμο που δείχνει η πινακίδα που θα συναντήσετε. Είναι ένας βατός χωματόδρομος, ο οποίος διασχίζει την περιοχή με την ονομασία Κοιλάδα των Χρωμάτων και μετά από 1,5 χλμ. περίπου σας οδηγεί στην παραλία.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Παλαίκαστρο, Σητεία, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Yπάρχουν λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης, λειτουργεί και σχολή windsurfing στον Κουρεμένο.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Σητεία - Ζίρος - Ζάκρος - Παλαίκαστρο - Βάι

Χιόνα

Αποστάσεις: 91χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 21χλμ. περίπου από τη Σητεία, 3χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να πάτε από τη Σητεία στη Χιόνα, ακολουθήστε τη διαδρομή προς Παλαίκαστρο. Από το Παλαίκαστρο συνεχίζετε και στρίβετε στην πινακίδα που θα συναντήσετε και σας οδηγεί προς Χιόνα. Η Χιόνα απέχει από το Παλαίκαστρο γύρω στα 3 χιλιόμετρα.

Κουρεμένος

Αποστάσεις: 90χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 20χλμ. περίπου από τη Σητεία, 2χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να πάτε από τη Σητεία στην παραλία του Κουρεμένου, ακολουθήστε τη διαδρομή προς Παλαίκαστρο. Από το Παλαίκαστρο συνεχίζετε και στρίβετε στην πινακίδα που θα συναντήσετε και σας οδηγεί προς Κουρεμένο. Ο Κουρεμένος απέχει από το Παλαίκαστρο γύρω στα 2 χιλιόμετρα.
Από τη θάλασσα: Στον Κουρεμένο υπάρχει μια μικρή μαρίνα, σε περίπτωση που διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος.

Μαριδάτη

Αποστάσεις: 90χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 20χλμ. περίπου από τη Σητεία, 2χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να φτάσετε από τη Σητεία στην παραλία Μαριδάτη, ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το Παλαίκαστρο. Από το Παλαίκαστρο συνεχίζετε προς Βάι και στρίβετε στο δρόμο που δείχνει η πινακίδα που θα συναντήσετε. Ο δρόμος αυτός είναι ένας βατός χωματόδρομος, ο οποίος διασχίζει την περιοχή με την ονομασία Κοιλάδα των Χρωμάτων και μετά από 1,5χλμ. περίπου σας οδηγεί στην παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!