Παραλίες Ιτάνου

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Δίπλα στην αρχαία πόλη της Ιτάνου απλώνονται τρεις πανέμορφες παραλίες, σε μια περιοχή που ενδείκνυται για χαλάρωση, ψάρεμα και καταδύσεις. Οι παραλίες της Ιτάνου απέχουν 96 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 26 χλμ. από τη Σητεία και 9 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαία πόλης, η οποία ιδρύθηκε από τους Φοίνικες αποίκους και υπήρξε μια πόλη ισχυρή και πλούσια, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ανατολικής Κρήτης.

Εναλλακτικά, οι λάτρεις των καταδύσεων αξίζει να έρθουν ως εδώ και να θαυμάσουν τον υπέροχο βυθό, στον οποίο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των ερειπίων της αρχαίας Ιτάνου.

Για να προσεγγίσετε τις παραλίες, από τη Σητεία ακολουθείτε το δρόμο προς το Παλαίκαστρο και από εκεί συνεχίζετε στο δρόμο προς την αρχαία Ίτανο. Στον αρχαιολογικό χώρο αφήνετε το όχημά σας και ακολουθείτε κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από εκεί και οδηγούν μετά από λίγα λεπτά σε καθεμιά από τις τρεις παραλίες της περιοχής.

Νότια Παραλία

Η νοτιότερη από τις τρεις υπέροχες παραλίες της Ιτάνου, είναι μια ήσυχη, μη οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά που περιστοιχίζεται από λίγους φοίνικες

Η νοτιότερη από τις τρεις υπέροχες παραλίες της Ιτάνου, είναι μια ήσυχη, μη οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, πεντακάθαρα νερά που περιστοιχίζεται από λίγους φοίνικες.

Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να σταθμεύσετε το όχημά σας μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο και από εκεί, να ακολουθήσετε με τα πόδια το μονοπάτι που περνάει μπροστά από το μικρό φρούριο που υπάρχει κοντά. Η παραλία βρίσκεται νότια του φρουρίου.

Κεντρική Παραλία

Η κεντρική παραλία της Ιτάνου είναι μια ήρεμη παραλία με άμμο, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω

Η κεντρική παραλία είναι αυτή που βρίσκεται μπροστά στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου της Ιτάνου. Πρόκειται για μια ήρεμη παραλία με άμμο, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Δεν είναι οργανωμένη και είναι ανοιχτή στους ισχυρούς ανέμους.

Βόρεια Παραλία

Η παραλία που βρίσκεται βορειότερα από τις τρεις παραλίες της Ιτάνου, είναι η πιο όμορφη και η πιο μεγάλη. Πρόκειται για μια ήρεμη, μη οργανωμένη παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά

Η παραλία που βρίσκεται βορειότερα από τις τρεις παραλίες της Ιτάνου, είναι η πιο όμορφη και η πιο μεγάλη. Πρόκειται για μια ήρεμη, μη οργανωμένη παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να σταθμεύσετε το όχημά σας μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο και από εκεί, να ακολουθήσετε με τα πόδια το μονοπάτι που βρίσκεται βόρεια του αρχαιολογικού χώρου. Με τα πόδια θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ίτανος, Σητεία, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Όχι
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Σητεία - Ζίρος - Ζάκρος - Παλαίκαστρο - Βάι

Αποστάσεις: 96 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 26 χλμ. περίπου από τη Σητεία, 9 χλμ. περίπου από το Παλαίκαστρο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να προσεγγίσετε τις παραλίες, από τη Σητεία ακολουθείτε το δρόμο προς το Παλαίκαστρο και από εκεί συνεχίζετε στο δρόμο προς την αρχαία Ίτανο. Στον αρχαιολογικό χώρο αφήνετε το όχημά σας και ακολουθείτε κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από εκεί και οδηγούν σε καθεμιά από τις τρεις παραλίες της Ιτάνου μετά από λίγα λεπτά.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!