Πουργόνερο & Δέρματος

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Ανατολικότερα, οι επόμενες παραλίες που θα συναντήσει κάποιος είναι οι παραλίες Πουργόνερο και Δέρματος.

Πουργόνερο

Η παραλία Πουργόνερο, με τις συστάδες από λευκά κρινάκια που φυτρώνουν στην άμμο, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Τσούτσουρα, σε απόσταση 63 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ήσυχους κόλπους με βαθιά καταγάλανα νερά, άμμο, βραχάκια μέσα στη θάλασσα και σε κάποια τμήματα της ακρογιαλιάς.

Πίσω από την παραλία υψώνονται αμμόλοφοι, ενώ, όπως συμβαίνει σε πολλές παραλίες της νότιας Κρήτης, το Πουργόνερο κάθε καλοκαίρι γεννούν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες caretta caretta.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε θα βρείτε σε κοντινή απόσταση, στον Τσούτσουρα.

Ένα χιλιόμετρο ανατολικότερα, θα συναντήσετε την όμορφη παραλία της Δερμάτου.

Δέρματος

Η παραλία Δέρματος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ηρεμήσουν και να απομονωθούν καθώς και για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ και τους γυμνιστές

Η παραλία Δέρματος απέχει 64 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και λίγα χιλιόμετρα από τον Τσούτσουρα. Στο Δέρματο εκβάλει ο ποταμός Αναποδάρης, ο μεγαλύτερος ποταμός του Νομού ΗρακλείουΗρακλείου και δημιουργείται ένας μικρός αλλά σημαντικότατος για τα δεδομένα του νομού βιότοπος.

Η ήσυχη αυτή μεγάλη παραλία έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον ίσκιο από τα αρμυρίκια που φυτρώνουν στο πίσω μέρος  της παραλίας.

Η Δέρματος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ηρεμήσουν και να απομονωθούν καθώς και για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ και τους γυμνιστές.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες του Τσούτσουρα, κατευθυνόμενοι ανατολικά προς Kερατόκαμπο, η επόμενη παραλία που θα συναντήσετε είναι η παραλία Λαρινάκι.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Τσούτσουρας, Μίνωα Πεδιάδας, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Πουργόνερο

Αποστάσεις: 63 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 1 χλμ. ανατολικά του Τσούτσουρα

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από το Ηράκλειο ακολουθήστε το δρόμο για Αρκαλοχώρι. Από το Αρκαλοχώρι, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς Τσούτσουρο, ακολουθώντας τις ταμπέλες που θα συναντήσετε. Ο δρόμος μετά το Αρκαλοχώρι μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας έχει αρκετές στροφές. Από τον Τσούτσουρο κατευθυνθείτε ανατολικά μέχρι να συναντήσετε την παραλία με τους αμμόλοφους. Η παραλία απέχει λιγότερο από 1 χλμ. από τον Τσούτσουρα.
Με τα πόδια: Από τον Τσούτσουρα κατευθυνθείτε με τα πόδια προς τα ανατολικά μέχρι να συναντήσετε την παραλία με τους αμμόλοφους. Η παραλία απέχει λιγότερο από 1 χλμ. από τον Τσούτσουρα.

Δέρματος

Αποστάσεις: 64 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 2-3 χλμ ανατολικά του Πουργόνερου

Πρόσβαση - Με αυτοκίνητο/μηχανή: Η παραλία απέχει λιγότερο από 4 χλμ. από τον Τσούτσουρα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!