Παραλίες Κερατόκαμπου

Βαθμολογήστε το
(9 ψήφοι)

Δίπλα στη παραλία του Ληστή βρίσκεται η παραλία Καστρί και ο ομώνυμος οικισμός

Καστρί

Η παραλία Καστρί στον Κερατόκαμπο έχει άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά, στον ομώνυμο οικισμό, θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ο οικισμός με την ομώνυμη πανέμορφη παραλία βρίσκεται περίπου 72 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, δίπλα στον οργανωμένο παραθαλάσσιο οικισμό του Κερατόκαμπου. Εδώ υπάρχει και ένα μικρό λιμάνι για τις βάρκες και τα ψαροκάικα της περιοχής. Αν διαθέτετε βάρκα, φουσκωτό ή άλλο θαλάσσιο μέσο, μπορείτε να προσαράξετε εδώ για να απολαύσετε τις όμορφες ακτές της Βιάννου.

Η παραλία Καστρί βρίσκεται στα δυτικά του οικισμού, ανάμεσα στο λιμανάκι και την παραλία Σκούρος, έχει άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά, στον ομώνυμο οικισμό, θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, και αρκετές ψαροταβέρνες όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τη θάλασσα και το καλό φαγητό.

Δυτικά από το Καστρί βρίσκεται ο Σκούρος, μια ακόμα όμορφη παραλία, η οποία έχει άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Ένας βράχος με το όνομα Σκούρος, έχει δώσει το όνομά του στην παραλία.

Τόσο στο Καστρί, όσο και στον Σκούρο, θα βρείτε αρκετά αρμυρίκια για να χαλαρώσετε στον ίσκιο τους, αλλά και για να στήσετε τη σκηνή σας, αν είστε λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ.

Ο Κερατόκαμπος βρίσκεται δίπλα από τον οικισμό Καστρί. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ενοποιημένο οικισμό.

Κερατόκαμπος

Η παραλία στον Κερατόκαμπο, μπροστά από τον οικισμό, είναι μια τεράστια παραλία, μήκους αρκετών χιλιομέτρων

Ο οικισμός του Κερατόκαμπου είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ο οποίος απέχει περίπου 72 χλμ. από το Ηράκλειο.

Για το όνομά του Κερατόκαμπου υπάρχουν αρκετές εκδοχές. Μια από αυτές αναφέρει ότι το όνομά του οφείλεται στην καλλιέργεια χαρουπιών (ξυλοκέρατα) που παράγονταν ευρέως στην περιοχή. Άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι το όνομά του ο Κερατόκαμπος το οφείλει σε ένα μεγάλο βράχο, βόρεια του οικισμού, που έχει τη μορφή κέρατου, ενώ κατά άλλους σε αυτή τη θέση ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη Κεραία, η οποία, όπως πιστεύουν, έχει δώσει το όνομά της στον Κερατόκαμπο.

Η παραλία μπροστά από τον οικισμό, στα ανατολικά του λιμανιού στο Καστρί, είναι μια τεράστια παραλία, μήκους αρκετών χιλιομέτρων, με βότσαλο, άμμο, ρηχά, πεντακάθαρα νερά και βραχώδη βυθό.

Το τμήμα της παραλίας μπροστά από τον οικισμό είναι οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους ενώ, προσφέρονται και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Στον Κερατόκαμπο θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες καθώς και όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Ο Κερατόκαμπος μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για εκδρομές σε γύρω περιοχές και σε πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στη περιοχή του Κερατόκαμπου υπάρχει κι ένα αξιόλογο σπήλαιο, το Νυχτεριδόσπηλιο, μια σπηλιά με πολλές νυχτερίδες που σχηματίζεται στη βάση ενός βράχου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του βουνού Κέρατος πίσω από τον οικισμό. Η θέα από την είσοδο του Σπηλαίου είναι μαγευτική. Παρ’ όλα αυτά η πρόσβαση στη σπηλιά είναι αρκετά δύσκολη και θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κάποιον ο οποίος γνωρίζει την ακριβή της τοποθεσία. Για την είσοδο στη σπηλιά απαιτείται βασικός σπηλαιολογικός εξοπλισμός (κράνος με φακό) και γνώσεις. Επίσης, στην περιοχή Ρήχτρα, κοντά στον Κερατόκαμπο, υπάρχει ένας καταρράκτης ύψους περίπου 10 μέτρων.

Αρμενόπετρα

Η παραλία Αρμενόπετρα στον Κερατόκαμπο είναι μια μη οργανωμένη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά

Η παραλία Αρμενόπετρα απέχει 73 χλμ. από το Ηράκλειο και βρίσκεται σε μικρή απόσταση ανατολικά από τον οργανωμένο, παραθαλάσσιο οικισμό του Κερατόκαμπου. Το όνομά της το οφείλει στο βράχο που βρίσκεται στη μέση της παραλίας, ο οποίος έχει τη μορφή ενός πλεούμενου που αρμενίζει.

Πρόκειται για μια μη οργανωμένη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά.

Λόγω της απομόνωσης που παρέχει, η Αρμενόπετρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αποζητούν χαλάρωση και ξεκούραση, καθώς και για όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ και τον γυμνισμό.

Για να πάτε στην Αρμενόπετρα από τον Κερατόκαμπο οδηγείστε προς τα ανατολικά στο δρόμο που ενώνει τον Κερατόκαμπο με το χωριό Καψάλι. Από το Καψάλι, υπάρχει δρόμος που οδηγεί στην παραλία, η οποία βρίσκεται νότια του χωριού. Εναλλακτικά περπατήστε στην ακροθαλασσιά από το σημείο που τελειώνει ο παραλιακός δρόμος που διασχίζει τον οικισμό του Κερατόκαμπου.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κερατόκαμπος, Βιάννος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Ναι (Κερατόκαμπος), υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους καθώς και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Καστρί

Αποστάσεις: 72  χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο/Μηχανή: Από το Ηράκλειο ακολουθήστε το δρόμο για Αρκαλοχώρι. Από το Αρκαλοχώρι, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς Τσούτσουρο, ακολουθώντας τις ταμπέλες που θα συναντήσετε. Από τον Τσούτσουρο κατευθυνθείτε ανατολικά προς Κερατόκαμπο. Ο δρόμος μετά το Αρκαλοχώρι μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας έχει αρκετές στροφές. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στον Κερατόκαμπο ακολουθώντας μετά το Αρκαλοχώρι τις ταμπέλες προς Βιάννο. Γύρω στα 5χλμ. πριν την Άνω Βιάννο στρίψτε στο δρόμο που οδηγεί νότια προς τον Κερατόκαμπο. Δίπλα ακριβώς από τον Κερατόκαμπο στα δυτικά βρίσκεται το Καστρί.

Κερατόκαμπος

Αποστάσεις: 72  χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο/Μηχανή: Όπως και στο Καστρί.

Αρμενόπετρα

Αποστάσεις: 72  χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο/Μηχανή: Από τον Τσούτσουρο κατευθυνθείτε ανατολικά προς Κερατόκαμπο και συνεχίστε για 5 χλμ. περίπου μέχρι να φτάσετε στο Καψάλι. Από εκεί ξεκινάει δρόμος που οδηγεί στην παραλία της Αρμενόπετρας. Προσοχή χρειάζεται ο δρόμος μετά το Αρκαλοχώρι, μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, καθώς υπάρχουν αρκετές στροφές. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στον Κερατόκαμπο ακολουθώντας μετά το Αρκαλοχώρι τις ταμπέλες προς Βιάννο. Γύρω στα 5 χλμ. πριν την Άνω Βιάννο στρίψτε στο δρόμο που οδηγεί νότια προς τον Κερατόκαμπο. Από τον Κερατόκαμπο συνεχίστε για 5 χλμ. περίπου μέχρι να φτάσετε στο Καψάλι, από όπου ξεκινάει δρόμος που θα σας βγάλει στην παραλία της Αρμενόπετρας.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!