Λαρινάκι & Ληστής

Βαθμολογήστε το
(7 ψήφοι)

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες του Τσούτσουρα, κατευθυνόμενοι ανατολικά προς Kερατόκαμπο, η επόμενη παραλία που θα συναντήσετε είναι η παραλία Λαρινάκι.

Λαρινάκι

Οι παραλίες Λαρινάκι και Ληστής είναι δύο πολύ όμορφες παραλίες στο νότιο Ηράκλειο που αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του ελεύθερου camping και του γυμνισμού

Η παραλία Λαρινάκι απέχει 65 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και 6 χλμ. περίπου από τον Τσούτσουρα. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα, βαθιά νερά. Δεν είναι οργανωμένη και άρα εδώ δεν θα βρείτε ομπρέλες ή ξαπλώστρες. Λίγα αρμυρίκια που φυτρώνουν μπροστά στην παραλία προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της, καθώς και στους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ.

Η παραλία αποτελεί αγαπημένο προορισμό και για τους γυμνιστές, λόγω της απομόνωσης που παρέχει.

Κοντά θα βρείτε κάποιες ταβέρνες, ωστόσο ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες ανέσεις θα βρείτε λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, στον οργανωμένο παραθαλάσσιο οικισμό Τσούτσουρα.

Η περιοχή που βρίσκεται η παραλία έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως και ολόκληρη η περιοχή του Τσούτσουρα, καθώς κοντά έχουν βρεθεί τάφοι που χρονολογούνται στην ελληνιστική και την ρωμαϊκή περίοδο.

Για να επισκεφθεί κάποιος την παραλία, υπάρχει δρόμος από τον Τσούτσουρα, ο οποίος οδηγεί στην παραλία μετά από 7 χλμ. περίπου και συνεχίζει μέχρι την πανέμορφη παραλία του Ληστή και λίγο ανατολικότερα σε αυτή του Καστρίου.

Ληστής

Η ακτή του Ληστή απέχει 69 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και βρίσκεται 2 μόλις χιλιόμετρα δυτικά του Κερατόκαμπου. Πρόκειται για μια πανέμορφη τοποθεσία, όπου ένας φυσικός κόλπος από τεράστιους βραχώδεις όγκους σχηματίζει μια μαγευτική παραλία σαν καταφύγιο.

Έχει άμμο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και αμμώδη βυθό.

Το όνομα της οφείλεται στον «Βράχο του Ληστή» που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της, στις σπηλιές του οποίου ζούσε κάποτε ένας τρομερός ληστής, σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο.

Η παραλία δεν είναι καθόλου οργανωμένη και κοντά δεν θα βρείτε ταβέρνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν δεν είστε λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τους οργανωμένους οικισμούς του Τσούτσουρα και του Κερατόκαμπου, όπου λειτουργούν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Τσούτσουρα, Μίνωα Πεδιάδας, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Λαρινάκι

Αποστάσεις: 65 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 7 χλμ. ανατολικά του Τσούτσουρα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από το Ηράκλειο ακολουθήστε το δρόμο για Αρκαλοχώρι. Από το Αρκαλοχώρι, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς Τσούτσουρο, ακολουθώντας τις ταμπέλες που θα συναντήσετε. Από τον Τσούτσουρο κατευθυνθείτε ανατολικά. Μετά από 7 χλμ. περίπου ο δρόμος σας οδηγήσει στην παραλία Λαρινάκι και συνεχίζει μέχρι την πανέμορφη παραλία Καστρί. Ο δρόμος μετά το Αρκαλοχώρι μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας έχει αρκετές στροφές.

Ληστής

Αποστάσεις: 69 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 2 χλμ. δυτικά του Κερατόκαμπου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: οδικώς 2 χιλιόμετρα δυτικά από το Κερατόκαμπο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!