Παραλία Κομμός

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Ο Κομμός είναι μια τεράστια σε έκταση απομονωμένη παραλία, καθόλου οργανωμένη. Είναι μια από τις παραλίες που επιλέγουν ως προορισμό και γυμνιστές

Ο Κομμός, στη νότια άκρη του κόλπου της Μεσαράς, απέχει 66 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, 2 χλμ. περίπου από τα Μάταλα και 10 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Ο Κομμός, κατά την αρχαιότητα, ήταν το λιμάνι της Φαιστού και δίπλα στην παραλία θα συναντήσετε σήμερα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια σε έκταση παραλία χωρισμένη νοητά σε δύο τμήματα. Το βόρειο τμήμα της παραλίας που ονομάζεται και Ποταμός, είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες που επιλέγουν ως προορισμό και γυμνιστές. Είναι μια απομονωμένη παραλία, καθόλου οργανωμένη, ενώ τριγύρω δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ούτε υποδομές εστίασης, καθώς η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική ζώνη. Τριγύρω υπάρχουν μόνο πολλά αλμυρίκια και κέδροι που προσφέρουν τη σκιά τους στους κατασκηνωτές καθώς και μερικοί αμμόλοφοι. Αντίθετα με το βόρειο, το νότιο τμήμα της παραλίας είναι άρτια οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστη.

Kαι τα δύο τμήματα της παραλίας του Κομμού έχουν άμμο, καθαρά νερά και μεγάλα, λεία βράχια μέσα στη θάλασσα, ενώ, όπως συμβαίνει σε όλες τις παραλίες της περιοχής, η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν μεγάλο κυματισμό.

Την παραλία αυτή επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ενώ κάθε χρόνο η παραλία ελέγχεται από τον οργανισμό Archelon, τον οργανισμό που ασχολείται με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Αν βρεθείτε στον Κομμό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κρήτη, με θέα τα νησάκια Παξιμάδια

Αν βρεθείτε στον Κομμό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κρήτη, με θέα τα νησάκια Παξιμάδια. Επίσης, μπορείτε να δείτε το Βόλακα, ένα τεράστιο βράχο που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία. Ο βράχος αυτός, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι ο βράχος εκείνος που πέταξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα για να εμποδίσει την διαφυγή του από το νησί, όπου τον κρατούσε αιχμάλωτο μαζί με τους συντρόφους του.

Μόλις 2 χιλιόμετρα από τον Κομμό βρίσκονται τα Μάταλα, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους επισκέπτονται την Κρήτη.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κομμός (Πιτσίδια), Φαιστός, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστης στο νότιο τμήμα της παραλίας. Το βόρειο τμήμα της παραλίας δεν έχει καμία οργάνωση.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Διαδρομή στα Αστερούσια

Αποστάσεις: 66 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Από Βορειοδυτικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στο Τυμπάκι. Προσπεράστε το Τυμπάκι και το στρατιωτικό αεροδρόμιό του, μέχρι τη διασταύρωση προς Καμηλάρι. Μετά το Καμηλάρι ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί προς Πιτσίδια και Μάταλα. Μέσα από τα Πιτσίδια ακολουθήστε την ταμπέλα που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο του Κομμού. Παρκάρετε το όχημά σας δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, στο χώρο μπροστά στην παραλία. Για να πάτε στο βόρειο τμήμα της παραλίας, το λιγότερο οργανωμένο, πριν τον αρχαιολογικό χώρο στρίψτε δεξιά.
Από Βορειοανατολικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Αφού περάσετε τις Μοίρες, ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί προς Πιτσίδια και Μάταλα. Μέσα από τα Πιτσίδια ακολουθήστε την ταμπέλα που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο του Κομμού. Παρκάρετε το όχημά σας δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, στο χώρο μπροστά στην παραλία. Για να πάτε στο βόρειο τμήμα της παραλίας, το λιγότερο οργανωμένο, πριν τον αρχαιολογικό χώρο στρίψτε δεξιά.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!