Παραλίες Αφρατιάς & Καλαμάκι

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Η μεγάλη παραλία στο Καλαμάκι, που φτάνει μέχρι τον Κομμό, είναι μια άρτια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους

Ανατολικότερα από την παραλία του Κόκκινου Πύργου και της Καταλυκής, βρίσκεται αυτή του Αφρατιά, η οποία αποτελεί ουσιαστικά συνέχειά της.

Παραλία Αφρατιάς

Η παραλία Αφρατιάς απέχει 68 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και 3 χλμ. περίπου από το Τυμπάκι. Βρίσκεται ανατολικά του αεροδρομίου του Τυμπακίου, όπου διέρχεται το μεγαλύτερο ποτάμι της περιοχής, ο Γεροπόταμος.

Στις εκβολές του ποταμού, δίπλα στην παραλία, σχηματίζεται ένας σημαντικός υδροβιότοπος, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια είδη πουλιών.

Η παραλία αυτή έχει ψιλό βότσαλο και, όπως συμβαίνει με τις παραλίες της περιοχής, είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους. Η παραλία δεν έχει καθόλου οργάνωση.

Νοτιοανατολικά του Κόκκινου Πύργου και της παραλίας του Αφρατιά, στον κόλπο της Μεσαράς, βρίσκεται ο οικισμός Καλαμάκι. Η ομώνυμη παραλία μπροστά από τον οικισμό έχει μήκος 2 χιλιόμετρα.

Παραλία στο Καλαμάκι

Το Καλαμάκι απέχει 65 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και βρίσκεται ανάμεσα στο Τυμπάκι και τα Μάταλα. Η μεγάλη παραλία του, που φτάνει μέχρι τον Κομμό, είναι μια άρτια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Υπάρχει ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων, καθώς επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Η παραλία έχει χοντρή άμμο και λεία βράχια μέσα στη θάλασσα, ενώ, όπως συμβαίνει και σε άλλες παραλίες της περιοχής, την παραλία αυτή επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα για να γεννήσουν και τα αυγά τους.

Αν συνεχίσετε νότια από το Καλαμάκι, δίπλα ακριβώς βρίσκεται η παραλία Κομμός.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Τυμπάκι, Φαιστός, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Ναι (Καλαμάκι). Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Επίσης, υπάρχει ναυαγοσώστης, καθώς και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Διαδρομή στα Αστερούσια

Αφρατιάς

Αποστάσεις: 68 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, 3 χλμ. περίπου από το Τυμπάκι

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Από Βορειοδυτικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στο Τυμπάκι. Από εκεί μετά από 2 χλμ. περίπου φτάνετε στον Κόκκινο Πύργο. Η παραλίες Καταλυκή και Αφρατιάς αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, από ανατολικά.
Από Βορειοανατολικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Από το Τυμπάκι μετά από 2χλμ. περίπου φτάνετε στον Κόκκινο Πύργο. Η παραλίες Καταλυκή και Αφρατιάς αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, από ανατολικά.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια για Τυμπάκι από το Ηράκλειο.

Καλαμάκι

Αποστάσεις: 65χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Από Βορειοδυτικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στο Τυμπάκι. Προσπεράστε το Τυμπάκι και το στρατιωτικό αεροδρόμιό του, μέχρι τη διασταύρωση προς Καμηλάρι. Μετά το Καμηλάρι ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στην παραλία.
Από Βορειοανατολικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Λίγο πριν φτάσετε στο Τυμπάκι ακολουθήστε την πινακίδα προς Καμηλάρι και συνεχίστε για περίπου 6 χιλιόμετρα. Μετά το Καμηλάρι, ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στην παραλία.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια για Καμηλάρι από το Ηράκλειο. Από εκεί με ταξί ή ενοικιαζόμενο όχημα μέχρι την παραλία.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!