Λουτρά & Τράφουλας

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Λουτρά

Τα Λουτρά είναι μια ερημική παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλο, ιδανική για τους φίλους του υποβρύχιου ψαρέματος. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο κοντά θα βρείτε κάποιες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από το Λέντα, ένας βατός χωματόδρομος οδηγεί στην όμορφη παραλία Λουτρά, όπου έχει χτιστεί το λιμάνι του Λέντα. Απέχει 77 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Είναι μια ερημική παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλο, ιδανική για τους φίλους του υποβρύχιου ψαρέματος. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο κοντά θα βρείτε κάποιες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αν βρεθείτε στα Λουτρά, αξίζει να επισκεφθείτε τον ιερό ναό της Παναγίας, ο οποίος είναι χτισμένος μέσα σε ένα βράχο και να παρατηρήσετε τις εικόνες που εμφανίζουν την Παναγία δίπλα σε τρεχούμενα νερά. Αυτό οφείλεται στο θρύλο που υπάρχει σχετικά με την κατασκευή του ναού. Σύμφωνα με αυτόν τον θρύλο, η Παναγία έκανε το βράχο να τρέχει νερό, ώστε να μπορέσει να κτιστεί η εκκλησία.

Τράφουλας

Ο Τράφουλας είναι μια υπέροχη παραλία με γκριζοπράσινα, βαθιά νερά, άμμο, βότσαλα και ψηλά, απότομα βράχια, ιδανικά για αναρρίχηση. Τον Τράφουλα προτιμούν και οι γυμνιστές

Η παραλία Τράφουλας συναντάται και με τις ονομασίες Τράχουλας και Ψιλή Άμμος. Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία με γκριζοπράσινα, βαθιά νερά, άμμο, βότσαλα και ψηλά, απότομα βράχια, ιδανικά για αναρρίχηση, στα οποία σχηματίζονται πολλές σπηλιές. Οι σπηλιές είναι και το μόνο μέρος στο οποίο θα βρείτε σκιά, αφού η παραλία δεν είναι καθόλου οργανωμένη, ενώ λόγω των ψηλών βράχων που προσφέρουν απομόνωση στην παραλία, την προτιμούν και οι γυμνιστές.

Απέχει 69 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της υποβρύχιας εξερεύνησης.

Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να ακολουθήσετε μια από τις εξής δύο διαδρομές.

Η πρώτη ξεκινάει από το χωριό Κρότος. Από εκεί, μετά από 500 περίπου μέτρα, φτάνετε στην είσοδο του φαραγγιού του Τράφουλα το οποίο διασχίζετε για να φτάσετε στην παραλία. Για τη δεύτερη διαδρομή θα πρέπει να πάτε στο Λέντα και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το χωματόδρομο προς τα Λουτρά, ο οποίος θα σας βγάλει στην είσοδο του φαραγγιού. Εκεί θα αφήσετε το όχημά σας και θα συνεχίσετε με τα πόδια μέχρι την παραλία. Η διαδρομή από την είσοδο του φαραγγιού μέχρι την παραλία μέσα από το φαράγγι είναι πανέμορφη και διαρκεί περίπου 20 λεπτά με τα πόδια. Στη παραλία μπορείτε να κατασκηνώσετε. Εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της παραλίας είναι με βάρκα από το Λέντα.

Ακολουθεί η παραλία της Τρυπητής, μια παραλία απομονωμένη στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Λέντα, Γόρτυνα, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Διαδρομή στα Αστερούσια

Λουτρά

Αποστάσεις: 77 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από το Λέντα ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί ανατολικά στα Λουτρά.

Τράφουλας

Αποστάσεις: 69 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με τα πόδια: Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται δια μέσου του φαραγγιού του Τράφουλα. Για να βρεθείτε στην είσοδο του φαραγγιού πρέπει να πάτε, είτε στο χωριό Κρότος και να συνεχίσετε για 500 μέτρα, είτε να πάτε στο Λέντα και από εκεί να ακολουθήσετε το χωματόδρομο που περνάει από τα Λουτρά και οδηγεί στην είσοδο του φαραγγιού. Εκεί αφήνετε το όχημά σας και συνεχίζετε με τα πόδια για 20 λεπτά μέσα από το φαράγγι.
Από τη θάλασσα: Με βάρκα από το Λέντα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!