Κατάρτι & Σαλαμιά

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Κατάρτι

Η παραλία Κατάρτι είναι μια πολύ μικρή, απομονωμένη παραλία, με βότσαλο και βαθιά, πεντακάθαρα νερά, ιδανική για υποβρύχια εξερεύνηση. Απέχει περίπου 73 χλμ. από το Ηράκλειο και λίγα χιλιόμετρα από το Λέντα. Βρίσκεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού, απομονωμένη και προσβάσιμη κυρίως από τη θάλασσα.

Αν δε διαθέτετε κάποιο σκάφος, ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσετε την παραλία είναι μέσω κάποιων δύσβατων μονοπατιών, καθώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος που να οδηγεί στην παραλία. Εναλλακτικά, αν βρεθείτε στην παραλία της Τρυπητής μπορείτε να πάτε στο Κατάρτι με τα πόδια μέσω ενός δύσκολου μονοπατιού μήκους 2,5 περίπου χιλιομέτρων.

Η παραλία δεν ενδείκνυται για ελεύθερο camping, καθώς η μεταφορά του εξοπλισμού και η μετακίνηση από και προς την παραλία γίνεται μόνο μέσω δύσβατων μονοπατιών και μετά από πολύωρη πεζοπορία. Λόγω της απομόνωσης που προσφέρουν τα ψηλά βράχια που περιβάλλουν την παραλία, το Κατάρτι αποτελεί προορισμό και για γυμνιστές.

Σαλαμιά

Η παραλία Σαλαμιά βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού των Αστερουσίων Ορέων και απέχει 74 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο. Πρόκειται για μια παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα, βαθιά νερά, ιδανική για τους λάτρεις της υποβρύχιας εξερεύνησης.

Βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή προσβάσιμή μόνο με βάρκα ή ιδιωτικό σκάφος και άρα δεν ενδείκνυται για ελεύθερο camping. Εναλλακτικά, υπάρχει ένα δύσκολο μονοπάτι από τον Άη Γιάννη που οδηγεί στη Σαλαμιά.

Οι επόμενες παραλίες ανατολικότερα είναι η παραλία Άγιος Ιωάννης, που βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, στα νοτιοανατολικά του χωριού Καπετανιανά και η πιο ερημική παραλία Ελυγιά.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Τρυπητής, Γόρτυνα, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Όχι
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Διαδρομή στα Αστερούσια

Κατάρτι

Αποστάσεις: 73χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με τα πόδια: Από το Λέντα μέσω του παραλιακού δρόμου που περνάει μέσα από το ακρωτήριο του Τράφουλα (απόσταση 6 χλμ.). Εναλλακτικά, από το χωριό Βασιλική διασχίζοντας τα Αστερούσια Όρη και το φαράγγι της Τρυπητής(απόσταση 9χλμ.). Και στις δύο διαδρομές, μέσα από χωματόδρομο φτάνετε στη Τρυπητή. Από εκεί και μετά μέσω ενός σχετικά δύσκολου μονοπατιού μήκους 2,5 περίπου χιλιομέτρων θα φτάσετε στη παραλία Κατάρτι.
Από τη θάλασσα: Με βάρκα ή ιδιωτικό σκάφος από το Λέντα.

Σαλαμιά

Αποστάσεις: 74χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με τα πόδια: Από τον Αϊ Γιάννη μέσω ενός δύσκολου μονοπατιού.
Από τη θάλασσα: Με βάρκα ή ιδιωτικό σκάφος από το Λέντα

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!