Παραλίες στο Ακρ. Λίθινο

Βαθμολογήστε το
(11 ψήφοι)

Παραλία Bαθύ

Το Βαθύ είναι μια παραλία με άμμο, πέτρες, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Δεν έχει καμία οργάνωση

Πρόκειται για μια παραλία που βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Λίθινο, απομονωμένη από τον πολιτισμό, στην εξοδο ενός μικρού φαραγγιού. Κυκλωμένη από ψηλούς βράχους, δίνει την εντύπωση λίμνοθάλασσας, ενώ δεν επηρεάζεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το Βαθύ απέχει περίπου 79 χλμ. από το Ηράκλειο και είναι μια παραλία με άμμο, πέτρες, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Δεν έχει καμία οργάνωση, καθώς το μόνο που θα βρείτε εκεί είναι ένα μικρό καφενείο για τα βασικά. Στην παραλία δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Μπορείτε να έρθετε στο Βαθύ, είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τη Μονή Οδηγήτριας και στη συνέχεια το δύσβατο χωματόδρομο 8 περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί στην παραλία, είτε να πάρετε το καραβάκι από τα Μάταλα, τον Κόκκινο Πύργο ή την Αγία Γαλήνη.

Στην περίπτωση που επιλέξετε τον πρώτο τρόπο, ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο (4x4) ή μοτοσυκλέτα θα ήταν το ιδανικότερο μέσο για να διασχίσετε το χωματόδρομο και να φτάσετε στην παραλία, καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Μαραγκού Λιμάνι

Η παραλία Μαραγκού Λιμάνι, στο Ακρωτήριο Λίθινο, είναι ένας μικρός κόλπος ανάμεσα στις παραλίες Βαθύ και Μάρτσαλο. Έχει βότσαλο και καταγάλανα, βαθιά νερά

Η παραλία Μαραγκού Λιμάνι είναι ένας μικρός κόλπος ανάμεσα στις παραλίες Βαθύ και Μάρτσαλο. Έχει βότσαλο και καταγάλανα, βαθιά νερά, ενώ είναι ανοιχτή στους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν μεγάλο κυματισμό. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με βάρκα ή σκάφος από κάποιο κοντινό λιμάνι.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες των Δυτικών Αστερούσιων, η επόμενη παραλία που συναντάει κανείς, ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά, είναι η παραλία Μάρτσαλο.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ακρωτήριο Λίθινο, Φαιστός, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Διαδρομή στα Αστερούσια

Βαθύ

Αποστάσεις: 79 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, 17 χλμ. από το χωριό Σίβας.

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Από Βορειοδυτικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στο Τυμπάκι. Προσπεράστε το Τυμπάκι και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του μέχρι τη διασταύρωση προς Καμηλάρι. Μετά το Καμηλάρι ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί προς τη Μονή Οδηγήτριας, περνώντας μέσα από το χωριό Σίβας. Μέχρι τη Μονή Οδηγήτριας ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Στη συνέχεια, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το δύσβατο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία μετά από 8 χιλιόμετρα περίπου.
Από Βορειοανατολικά: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, που οδηγεί από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι, περνώντας μέσα από τις Μοίρες. Αφού περάσετε τις Μοίρες ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί προς τη Μονή Οδηγήτριας, περνώντας μέσα από το χωριό Σίβας. Μέχρι τη Μονή Οδηγήτριας ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Στη συνέχεια, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το δύσβατο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία μετά από 8 χιλιόμετρα περίπου.
Από τη θάλασσα: Υπάρχουν καραβάκια για Βαθύ από τα Μάταλα, τον Κόκκινο Πύργο ή την Αγία Γαλήνη.

Μαραγκού Λιμάνι

Αποστάσεις: 80 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Από τη θάλασσα: Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με βάρκα ή σκάφος από κάποιο κοντινό λιμάνι.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!