Παραλίες στα Τέρτσα

Βαθμολογήστε το
(7 ψήφοι)

Ανάμεσα στις παραλίες Ψαρή Φοράδα στα δυτικά και στην Τέρτσα στα ανατολικά, βρίσκεται η παραλία Βουρδόλακος.

Βουρδόλακος

Ο Βουρδόλακος είναι μια όμορφη, μεγάλη παραλία που απέχει περίπου 91 χλμ. από το Ηράκλειο και 55 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή που ονομάζεται Χλια.

Πρόκειται για μια παραλία, άγνωστη στους περισσότερους, με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα, βαθιά νερά. Δεν έχει καμιά οργάνωση, συνεπώς δεν παρέχονται ανέσεις, όπως ομπρέλες ή ξαπλώστρες, ενώ κοντά δεν λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε ταβέρνες.

Η παραλία είναι ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση, ενώ είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της υποβρύχιας εξερεύνησης. Τη παραλία αυτή επίσης προτιμούν οι γυμνιστές.

Τέρτσα

Η παραλία στον γραφικό οικισμό Τέρτσα έχει χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά, καθώς και αρκετά αρμυρίκια, τα οποία προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της παραλίας

Ο γραφικός οικισμός με την ομώνυμη μικρή παραλία απέχει γύρω στα 91 χλμ. από το Ηράκλειο και 54 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Η παραλία που απλώνεται μπροστά από τον οικισμό δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής, ωστόσο την προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής.

Έχει χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά, καθώς και αρκετά αρμυρίκια, τα οποία προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της παραλίας.

Στον οικισμό, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από μια καταπράσινη κοιλάδα, θα βρείτε τις στοιχειώδεις υποδομές φιλοξενίας. Για τους κυνηγούς της περιπέτειας και τους λάτρεις των φυσικών προτύπων ζωής πιθανότατα να είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Τέρτσα, Βιάννος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες στα Τέρτσα

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Βουρδόλακος

Αποστάσεις: 91  χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 55 χλμ από Άγιο Νικόλαο

Με τα πόδια: Περπατείστε δυτικά από τα Τέρτσα (από την παραλία)

Τέρτσα

Αποστάσεις: 91  χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου - 54 χλμ από Άγιο Νικόλαο

Με αυτοκίνητο/Μηχανή: Από την Άνω Βιάννο κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά και στρίψτε στο δρόμο για Λουτράκι και Τέρτσα. Εναλλακτικά, στα Τέρτσα μπορείτε να έρθετε και από την Ιεράπετρα, ακολουθώντας πορεία προς τα δυτικά περνώντας μέσα από τον παραθαλάσσιο οικισμό Μύρτο. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Μύρτο ξεκινάει ένας χωματόδρομος που οδηγεί στα Τέρτσα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!