Παραλίες στις τρεις Εκκλησιές

Βαθμολογήστε το
(6 ψήφοι)

Παχιά Άμμος

Η παραλία Παχιά Άμμος είναι μια όμορφη παραλία με άμμο και πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν απότομα. Bρίσκεται νότια του Ηρακλείου

Η παραλία Παχιά Άμμος είναι μια όμορφη παραλία μήκους περίπου 300 μέτρων με άμμο και πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν απότομα. Bρίσκεται 64 χλμ. περίπου νότια του Ηρακλείου, στη σκιά ψηλών, απόκρημνων και ογκωδών βράχων. Η παραλία ονομάζεται και Όρνιος και είναι ανοιχτή στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Την παραλία αυτή, όπως συμβαίνει και με πολλές παραλίες της περιοχής, επισκέπτονται οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Για να την επισκεφθείτε ακολουθήστε το χωματόδρομο από τις Τρεις Εκκλησιές.

Πολύ κοντά στην Παχιά Άμμο βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός Τρεις Εκκλησιές με μια θαυμάσια παραλία.

Τρεις Εκκλησιές

Η παραλία στις Τρεις Εκκλησιές περιτριγυρίζεται από απότομα, κατακόρυφα βράχια, έχει άμμο και πεντακάθαρα, διαυγή νερά και είναι ιδανική για υποβρύχια εξερεύνηση

Η παραλία στις Τρεις Εκκλησιές βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου οικισμού, ο οποίος απέχει 12 περίπου χιλιόμετρα από τον Πύργο Μονοφατσίου και 64 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο. Το όνομα του οικισμού οφείλεται στις τρεις εκκλησιές, τη Μεταμόρφωση, τον Άγιο Αντώνιο και τον Ευαγγελισμό που βρίσκονται στον οικισμό.

Η απάνεμη αυτή παραλία περιτριγυρίζεται από απότομα, κατακόρυφα βράχια, έχει άμμο και πεντακάθαρα, διαυγή νερά και είναι ιδανική για υποβρύχια εξερεύνηση. Δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο κοντά μπορείτε να βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και ταβέρνες.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε κοντά στο χωριό Παράνυμφοι, στα 800 μ. περίπου, τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Αμπά, τον τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας, ύψους περίπου 145 μέτρων.

Βοϊδομάτης

Η παραλία Βοϊδομάτης είναι μια όμορφη, ήσυχη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο ενός φαραγγιού, με άμμο και βαθιά διαυγή, πεντακάθαρα νερά

Η παραλία Βοϊδομάτης απέχει 62 χλμ. περίπου από την πόλη του Ηρακλείου και λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό Τρεις Εκκλησιές. Το όνομα της οφείλεται στο «Μάτι του Βοδιού» ή «Βοϊδομάτι», ένα μεγάλο σπήλαιο στα ανατολικά της παραλίας. Πρόκειται για μια όμορφη, ήσυχη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο ενός φαραγγιού, με άμμο και βαθιά διαυγή, πεντακάθαρα νερά.

Για να φτάσετε σε αυτήν πρέπει να πάτε από τον Πύργο στον οικισμό Τρεις Εκκλησιές, περνώντας από το Χάρακα και τους Παράνυμφους. Στις Τρεις Εκκλησιές θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο, ο οποίος μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα θα σας βγάλει πάνω από την παραλία. Εκεί μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας και μετά από μικρή κατάβαση από τα βράχια θα φτάσετε στην παραλία.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες στα Ανατολικά Αστερούσια, η επόμενη παραλία ανατολικότερα είναι η Άσπρη Παραλία.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Τρεις Εκκλησιές, Αρχάνες, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όχι

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Παχιά Άμμος

Αποστάσεις: 64 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Θα πρέπει να πάτε στον Πύργο, από τους Αγίους Δέκα ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά. Από τον Πύργο ακολουθήστε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για το Χάρακα και συνεχίστε μέχρι το χωριό Παράνυμφοι. Από εκεί θα φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Τρεις Εκκλησιές, μετά από 8-10χλμ. και στη συνέχεια μέσω ενός δύσβατου χωματόδρομου θα οδηγηθείτε στην παραλία Παχιά Άμμος. Η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη, αλλά πραγματικά αξίζει.

Τρεις Εκκλησιές

Αποστάσεις: 64 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Θα πρέπει να πάτε στον Πύργο, από τους Αγίους Δέκα ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά. Από τον Πύργο ακολουθήστε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για το Χάρακα και συνεχίστε μέχρι το χωριό Παράνυμφοι. Από εκεί θα φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Τρεις Εκκλησιές, μετά από 8-10 χλμ.

Βοϊδομάτης

Αποστάσεις: 62 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Θα πρέπει να πάτε στον Πύργο, από τους Αγίους Δέκα ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά. Από τον Πύργο ακολουθήστε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για το Χάρακα και συνεχίστε μέχρι το χωριό Παράνυμφοι. Από εκεί θα φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Τρεις Εκκλησιές, μετά από 8-10χλμ. και στη συνέχεια, μέσω ενός χωματόδρομου, θα οδηγηθείτε μετά από 5χλμ. περίπου πάνω από την παραλία Βοϊδομάτης. Εκεί αφήνετε το όχημά σας και μετά από μικρή κατάβαση από τα βράχια θα φτάσετε στην παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!