Μπαλί

Βαθμολογήστε το
(16 ψήφοι)

Ο οικισμός Μπαλί, αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ιδανικό για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές

Ο οικισμός Μπαλί, αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ιδανικό για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές. Στη θέση που βρίσκεται ο οικισμός, υπήρχε η αρχαία πόλη Αστάλη, την οποία, μεταγενέστερα, οι Ενετοί ονόμασαν Ατάλη. Το σημερινό του όνομα ο οικισμός το απέκτησε από τους Τούρκους.

Στο Μπαλί θα βρείτε υποδομές όπως ιατρείο και φαρμακείο, καθώς και πολλά μικρά καταστήματα. Επίσης, στον οικισμό λειτουργεί ένα πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων, αλλά και πολλά εστιατόρια και ταβέρνες στα οποία μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και ποικιλία εδεσμάτων της κρητικής κουζίνας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θαλάσσια ταξί παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των επισκεπτών του από και προς το Ρέθυμνο.

Το Μπαλί διαθέτει πέντε απάνεμες παραλίες με άμμο και πρασινογάλαζα νερά, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό λιμανάκι.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, στο Μπαλί λειτουργεί σχολή καταδύσεων.

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε, όταν επισκεφθείτε το Μπαλί, είναι και η μεγαλύτερη από τις τέσσερις. Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη παραλία, την οποία επισκέπτεται πλήθος κόσμου καθημερινά κατά την θερινή περίοδο.

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται λίγο ανατολικότερα. Σε αντίθεση με την πρώτη παραλία, στη δεύτερη δεν θα βρείτε καμία οργάνωση, ενώ δεν θα συναντήσετε σε αυτήν τόσους επισκέπτες, όσο στην πρώτη παραλία.

Η τρίτη παραλία του οικισμού είναι μια μικρή απάνεμη παραλία, με άμμο και καθαρά νερά. Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη, ενώ τριγύρω λειτουργούν αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, καθώς και αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Κοντά στην τρίτη παραλία, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του οικισμού με μια μικρή παραλία δίπλα. Η παραλία αυτή αν και μικρή είναι αρκετά οργανωμένη και κοντά θα βρείτε όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Η πέμπτη και τελευταία παραλία που θα συναντήσετε στο Μπαλί είναι και η πιο γραφική. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο δεν θα συναντήσετε σε αυτήν τις ανέσεις που προσφέρουν άλλες παραλίες του οικισμού.

Αν επισκεφθείτε το Μπαλί, μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τη Μονή Ατάλης, ένα ανδρικό μοναστήρι, χτισμένο το 17ο αιώνα, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη.

Συνεχίζοντας την πορεία προς τα ανατολικά, η επόμενη παραλία που θα γνωρίσουμε είναι η παραλία Κορακιά.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Μπαλί, Μυλοπόταμος, Ρέθυμνο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Επίσης, υπάρχει ναυαγοσώστης σε όλες τις παραλίες στο Μπαλί

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Πάνορμο - Μυλοπόταμος - Οροπέδιο Νίδας

Αποστάσεις: 30χλμ. περίπου από το Ρέθυμνο, 43χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από το Ρέθυμνο οδηγήστε προς τα ανατολικά, μέσω του εθνικού οδικού δικτύου. Μετά από 29χλμ. περίπου θα στρίψετε αριστερά ακολουθώντας την πινακίδα που θα συναντήσετε προς Μπαλί και θα συνεχίσετε για 1χλμ. περίπου μέχρι να φτάσετε στον οικισμό. Αντίστοιχα, από το Ηράκλειο οδηγήστε προς τα δυτικά στην εθνική οδό που ενώνει το Ηράκλειο με το Ρέθυμνο. Μετά από 42χλμ. περίπου από το Ηράκλειο θα στρίψετε δεξιά, ακολουθώντας την πινακίδα που θα συναντήσετε προς Μπαλί. Μετά από 1χλμ. περίπου ο δρόμος θα σας οδηγήσει στον οικισμό Μπαλί.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια προς Μπαλί από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Τα λεωφορεία που έρχονται από Ηράκλειο δεν μπαίνουν μέσα στον οικισμό, αλλά αποβιβάζουν τους επιβάτες πάνω στην εθνική οδό. Η απόσταση από το σημείο αυτό, μέχρι τον οικισμό φτάνει το 1χλμ.
Από τη θάλασσα: Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με θαλάσσιο ταξί από το Ρέθυμνο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!