Παραλίες Βαθειανού Κάμπου

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Πρόκειται για την παραλία που είναι γνωστή ως Αρίνα, λόγω του ξενοδοχείου που είναι χτισμένο δίπλα σε αυτήν

Η περιοχή του Βαθειανού Κάμπου βρίσκεται 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Οφείλει το όνομά του στο Βαθειανό ποταμό που εκβάλει στην παραλία, καθώς και στο όνομα των οικισμών της Επάνω και Κάτω Βάθειας που βρίσκονται κοντά.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες των βόρειων ακτών του Νομού Ηρακλείου βρίσκεται εδώ. Πρόκειται για την παραλία που είναι γνωστή ως Αρίνα, λόγω του ξενοδοχείου που είναι χτισμένο δίπλα σε αυτήν. Η δυτικότερη πλευρά της παραλίας είναι οργανωμένη και εκεί θα βρείτε, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ, αλλά και ναυαγοσώστη. Μπροστά στην παραλία λειτουργεί beach bar, ενώ υπάρχει και γήπεδο για beach volley.

Αντίθετα, η ανατολικότερη πλευρά αυτής της παραλίας είναι ιδανική για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, καθώς δεν είναι καθόλου οργανωμένη και δεν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Έχει άμμο και βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα της, αλλά είναι ανοιχτή στους ισχυρούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, λόγω του βόρειου προσανατολισμού της. Η πρόσβαση στην παραλία Αρίνα γίνεται οδικώς, μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου, αλλά και με τακτικά, καθημερινά δρομολόγια που πραγματοποιούνται με λεωφορεία από το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία.

Εκτός από το Αρίνα, συνεχίζοντας ανατολικότερα στην περιοχή του Βαθειανού κάμπου, θα συναντήσετε κάποιες άλλες μικρότερες, αμμώδεις παραλίες. Για να τις επισκεφθείτε πρέπει να ακολουθήσετε τους κάθετους δρόμους που ξεκινούν από την εθνική οδό και καταλήγουν στη θάλασσα, καθώς οι παραλίες αυτές δεν είναι ορατές από το δρόμο. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες παρεμβάλλονται μεταξύ του δρόμου και των ακτών.

Στην περιοχή του Βαθειανού Κάμπου και τις γύρω περιοχές λειτουργούν πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Επίσης θα συναντήσετε πολλά καταστήματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Συνεχίζοντας ανατολικότερα την εξερεύνηση στις παραλίες των βόρειων ακτών του νομού Ηρακλείου, θα συναντήσουμε τον οικισμό Κοκκίνη Χάνι, ο οποίος διαθέτει κάποιες όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κοκκίνη Χάνι, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Επίσης, η παραλία παρέχει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Στην παραλία υπάρχει και γήπεδο beach volley. Ναυαγοσώστης φροντίζει για την προστασία των λουομένων.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Γούβες - Καστέλι - Επισκοπή - Κνωσός

Αποστάσεις: 15χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου.
Με λεωφορείο: Τακτικά δρομολόγια πραγματοποιούνται από το Ηράκλειο (δρομολόγιο από Μάλια/Άγιος Νικόλαος, δρομολόγιο προς Ιεράπετρα ή Σητεία).

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!