Σταλίδα

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Λίγα χιλιόμετρα από την Χερσόνησο και σε απόσταση 33 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός της Σταλίδας

Λίγα χιλιόμετρα από την Χερσόνησο και σε απόσταση 33 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός της Σταλίδας. Αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο που προτιμά μεγάλος αριθμός επισκεπτών κάθε καλοκαίρι, ενώ, καθώς είναι πιο ήσυχη από τη Χερσόνησο και τα Μάλια με τα οποία συνορεύει, προτιμάται και από οικογένειες.

Διαθέτει μια μεγάλη παραλία μήκους 2 χλμ. περίπου με άμμο, καθαρά νερά και βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα της. Σε ένα μέρος της παραλίας θα συναντήσετε ένα αυτοφυές μικρό φοινικόδασος. Λόγω του βορειοανατολικού προσανατολισμού της η παραλία χρειάζεται προσοχή, καθώς είναι ανοιχτή στους ισχυρούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Η παραλία είναι άρτια οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, καθώς και γήπεδα beach volley. Πάνω από την παραλία, αλλά και στη γύρω περιοχή, θα συναντήσετε αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες διαφόρων κατηγοριών, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, beach bars και ένα πλήθος άλλων καταστημάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της Σταλίδας.

Μετά τη Σταλίδα βρίσκεται το πολύβουο τουριστικό θέρετρο των Μαλίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεαρούς – κυρίως ξένους - τουρίστες. Μια από τις ομορφότερες παραλίες των Μαλίων είναι ο Ποταμός.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Σταλίδα, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Για την προστασία των λουομένων υπάρχει στην παραλία ναυαγοσώστης.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Χερσόνησος - Αβδού - Οροπέδιο Λασιθίου - Βραχάσι

Αποστάσεις: 33χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να επισκεφθείτε τη Σταλίδα πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου, μέχρι να συναντήσετε την πινακίδα που σας προτείνει να στρίψετε αριστερά προς Σταλίδα. Μετά από 500μ. περίπου θα φτάσετε στην παραλία.
Με λεωφορείο: Υπάρχει καθημερινή, τακτική συγκοινωνία από το Ηράκλειο προς τη Σταλίδα. Το λεωφορείο δεν μπαίνει στον οικισμό, αλλά αποβιβάζει τους επιβάτες πάνω στον εθνικό δρόμο, σε απόσταση 500μ. περίπου από την παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!