Ποταμός (Μάλια)

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Όσοι προτιμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία που συγκεντρώνει η κεντρική παραλία των Μαλίων, επιλέγουν την διπλανή παραλία που είναι γνωστή με την ονομασία Ποταμός

Ο οικισμός των Μαλίων βρίσκεται 37 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου και αποτελεί έναν προορισμό με πολλές τουριστικές υποδομές και έντονη νυχτερινή ζωή. Τα Μάλια διαθέτουν αρκετές παραλίες.

Όσοι προτιμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία που συγκεντρώνει η κεντρική παραλία των Μαλίων, επιλέγουν την διπλανή παραλία που είναι γνωστή με την ονομασία Ποταμός. Η ονομασία αυτή οφείλεται στο ποτάμι που εκβάλει στο ανατολικό άκρο της παραλίας. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία μήκους 700 μ. περίπου, με άμμο, καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, κάποιους βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα της και μερικά αρμυρίκια τριγύρω.

Αν βρεθείτε στην παραλία στις αρχές του φθινοπώρου, θα συναντήσετε και τα λευκά κρινάκια της θάλασσας που φύονται πάνω στην άμμο.

Η παραλία Ποταμός είναι άρτια οργανωμένη, όπως και η κεντρική παραλία των Μαλίων, και σε αυτήν θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, τουαλέτες, ντους και αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Λόγω του βόρειου προσανατολισμού της, η παραλία επηρεάζεται όταν πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι στην περιοχή. Ωστόσο, υπάρχει ναυαγοσώστης που φροντίζει για την ασφάλεια των λουομένων.

Αν βρεθείτε στα Μάλια, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλλίων που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία.

Λόγω του αρχαιολογικού χώρου, ξενοδοχεία και ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη θα συναντήσετε μόνο στα δυτικά της παραλίας. Εκεί, βρίσκεται και ένας μικρός χώρος ελλιμενισμού αλιευτικών πλεούμενων και μικρών ιδιωτικών σκαφών.

Στα Μάλια από την άλλη, θα βρείτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, καθώς και ένα πλήθος καταστημάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών, κατά την διάρκεια των διακοπών τους στα Μάλια.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Χερσόνησος - Αβδού - Οροπέδιο Λασιθίου - Βραχάσι

Αποστάσεις: 37χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να επισκεφθείτε τον Ποταμό πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά ή τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου και να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Μάλια. Μόλις φτάσετε στα Μάλια, στρίψτε αριστερά στον κεντρικό δρόμο και ακολουθήστε την πινακίδα προς τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Η παραλία Ποταμός βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
Με λεωφορείο: Υπάρχει καθημερινή, τακτική συγκοινωνία από το Ηράκλειο προς τα Μάλια. Το λεωφορείο δεν θα σας αφήσει στην παραλία, αλλά στον κεντρικό δρόμο. Από εκεί πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια μέχρι την παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!