Μονοναύτης

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Η παραλία Μονοναύτης απέχει 23 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και μόλις 1 χλμ. από το δημοφιλή τουριστικό οικισμό της Αγίας Πελαγίας

Η παραλία Μονοναύτης απέχει 23 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και μόλις 1 χλμ. από το δημοφιλή τουριστικό οικισμό της Αγίας Πελαγίας. Πρόκειται για μια όμορφη παραλία, μήκους 80 μ. περίπου, με καθαρά, κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν σταδιακά, άμμο, ψηλό βότσαλο και βραχώδη πυθμένα σε κάποια σημεία, ιδανική για όσους ασχολούνται με το ψάρεμα και τις καταδύσεις.

Καθώς η παραλία βρίσκεται μέσα σε έναν ανοιχτό κόλπο που περιτριγυρίζεται από βράχια, δεν είναι προφυλαγμένη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται όταν στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Η παραλία είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, αλλά και αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες, ενώ μπορείτε επιλέξετε το Μονοναύτη και για τη διαμονή σας, καθώς κοντά λειτουργούν κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Αν και πολυσύχναστη παραλία, αποτελεί εναλλακτική επιλογή για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία της Αγίας Πελαγίας που βρίσκεται πολύ κοντά.

Για να επισκεφθείτε το Μονοναύτη θα ακολουθήσετε τον βόρειο κεντρικό οδικό άξονα από το Ηράκλειο και θα στρίψετε δεξιά, ακολουθώντας την πινακίδα προς Αγία Πελαγία και Αχλάδα. Θα συνεχίσετε με κατεύθυνση βόρεια και μετά από 3 χλμ. περίπου θα στρίψετε αριστερά, αμέσως πριν το βενζινάδικο που θα συναντήσετε. Από εκεί ακολουθώντας τις πινακίδες ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Η επόμενη παραλία που θα εξερευνήσουμε και βρίσκεται πολύ κοντά στο Μονοναύτη, είναι η Ψαρομούρα.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Δυτικά Α. Πελαγίας, Μαλεβίζι, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, καθώς και αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 23χλμ. περίπου από το Ηράκλειο, 1χλμ. από την Αγία Πελαγία.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να επισκεφθείτε το Μονοναύτη θα ακολουθήσετε από το Ηράκλειο τον βόρειο κεντρικό οδικό άξονα και θα στρίψετε δεξιά, ακολουθώντας την πινακίδα προς Αγία Πελαγία και Αχλάδα. Θα συνεχίσετε με κατεύθυνση βόρεια και μετά από 3χλμ. περίπου θα στρίψετε αριστερά, αμέσως πριν το βενζινάδικο που θα συναντήσετε. Από εκεί ακολουθώντας τις πινακίδες ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην παραλία.
Με λεωφορείο: Από το Ηράκλειο πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια προς Αγία Πελαγία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!