Κοκκίνη Χάνι

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Λίγο ανατολικότερα από το Βαθειανό Κάμπο βρίσκεται το Κοκκίνη Χάνι, ένας παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός

Λίγο ανατολικότερα από το Βαθειανό Κάμπο βρίσκεται το Κοκκίνη Χάνι, ένας παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός που απέχει 15 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο. Διαθέτει πολλές μεγάλες και μικρότερες παραλίες, με άμμο και ρηχά νερά που επηρεάζονται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους που αρκετές φορές πνέουν στην περιοχή.

Η πρόσβαση στις παραλίες γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου. Σε όλο το μήκος του εθνικού δρόμου που περνάει μέσα από τον οικισμό, υπάρχουν δρομάκια που καταλήγουν σε αυτές σε διάφορα σημεία. Η θάλασσα δεν φαίνεται από το δρόμο, καθώς παρεμβάλλονται μεταξύ του δρόμου και της παραλίας, ξενοδοχεία και καταστήματα.

Αν δεν διαθέτετε όχημα, από το Ηράκλειο πραγματοποιούνται καθημερινά, τακτικά δρομολόγια με υπεραστικά λεωφορεία προς τον οικισμό. Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες και σε αυτες θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους, ναυαγοσώστη και επιλογές για θαλάσσια σπορ.

Στο Κοκκίνη Χάνι λειτουργούν πολλά καταστήματα, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων διαφόρων κατηγοριών και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Ωστόσο εκτός αυτών, στον οικισμό θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Μεγάρου Νίρου που βρίσκεται στα δυτικά του Κοκκίνη. Πρόκειται για μια μινωική, διώροφη έπαυλη που κτίστηκε πιθανότατα τον 16ο π.Χ. αιώνα και καταστράφηκε πιθανότατα από πυρκαγιά τον 15ο αιώνα π.Χ..

Ανατολικότερα, στις Γούρνες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ενυδρείο Κρήτης, που βρίσκεται στην πρώην Αμερικανικη Βάση των Γουρνών. Ιδρύθηκε το 2005 και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμούς.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες των βορείων ακτών του νομού Ηρακλείου, η επόμενη παραλία που θα εξερευνήσουμε είναι η ομώνυμη παραλία που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κοκκίνη Χάνι, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια. Επίσης, η παραλία παρέχει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Ναυαγοσώστης φροντίζει για την προστασία των λουομένων.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Γούβες - Καστέλι - Επισκοπή - Κνωσός

Αποστάσεις: 15χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου. Δρομάκια από τον κεντρικό δρόμο του οικισμού θα σας οδηγήσουν στην παραλία.
Με λεωφορείο: Τακτικά δρομολόγια πραγματοποιούνται από το Ηράκλειο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!