Λιμανάκια Χερσονήσου

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Τα Λιμανάκια Χερσονήσου, είναι μια σειρά από μικρά κολπάκια με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά

Η Χερσόνησος βρίσκεται 26 χλμ. περίπου ανατολικά του Ηρακλείου και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη. Τα Λιμανάκια Χερσονήσου, είναι μια σειρά από μικρά κολπάκια με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, που σχηματίζονται στη δυτική πλευρά της Χερσονήσου, λίγο πιο έξω από τον κύριο πυρήνα του οικισμού.

Στη θέση που σχηματίζονται τα Λιμανάκια, υπάρχει κίνηση αλλά όχι τόση όση θα συναντήσετε στο πολύβουο κέντρο της Χερσονήσου. Εκεί, αλλά και στο κέντρο της Χερσονήσου, θα βρείτε ό,τι χρειαστείτε: έναν μεγάλο αριθμό από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, τράπεζες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ.

Η δυτικότερη παραλία στα Λιμανάκια βρίσκεται κοντά στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μια σκάλα οδηγεί στην παραλία με τον μεγάλο λείο βράχο, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξύλινες εξέδρες για βουτιές.

Μεταξύ των μικρών κόλπων που σχηματίζονται στα Λιμανάκια, λίγο ανατολικότερα από την παραλία με το λείο βράχο και τις ξύλινες εξέδρες, βρίσκεται μια παραλία που επισκέπτονται και γυμνιστές, παρόλο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο. Η παραλία αυτή εκτός από άμμο έχει και βράχια που της προσφέρουν μια σχετική απομόνωση και είναι η μοναδική στη περιοχή που δεν διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Λίγο παραπέρα από την παραλία των γυμνιστών, ένα μικρό μονοπάτι από τον δρόμο οδηγεί στην παραλία Σαραντάρι. Πρόκειται για ένα αμμώδες κολπάκι, στο οποίο συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος κόσμου για να απολαύσει το μπάνιο του.

Ακριβώς δίπλα, σχηματίζεται μια ακόμα παραλία, το Γιοφύρι. Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Σε αυτήν, εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες, θα βρείτε αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ.

Συνεχίζοντας ανατολικότερα στις παραλίες Λιμανάκια, θα συναντήσετε και άλλα μικρά κολπάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε ήρεμα το μπάνιο σας. Η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής, αρκετά οργανωμένη, βρίσκεται ανατολικά, μπροστά σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα και φτάνει μέχρι το λιμάνι της Χερσονήσου. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστες, καθώς και αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ και γήπεδο beach volley.

Ανάμεσα στα πολύβουα τουριστικά θέρετρα Χερσόνησος και Μάλια, βρίσκεται η πιο ήσυχη Σταλίδα, η οποία προσφέρεται και για οικογενειακές διακοπές.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Χερσόνησος, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης, προσφέρονται πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Χερσόνησος - Αβδού - Οροπέδιο Λασιθίου - Βραχάσι

Αποστάσεις: 26 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Για να επισκεφθείτε τα Λιμανάκια Χερσονήσου, υπάρχουν δύο τρόποι, μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου: ο ένας είναι να οδηγήσετε μέχρι να συναντήσετε την πινακίδα για Ανισσαρά και να στρίψετε αριστερά προς εκεί. Από τον Ανισσαρά συνεχίζεται στο δρόμο με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά, μέχρι να φτάσετε στα Λιμανάκια. Ο άλλος τρόπος είναι να συνεχίσετε στην παλιά εθνική οδό, αγνοώντας την πινακίδα για Ανισσαρά, μέχρι να φτάσετε στη Χερσόνησο. Μόλις μπείτε στην Χερσόνησο, στην αριστερή πλευρά θα δείτε ένα ιατρικό κέντρο. Στρίψτε αριστερά προς το ιατρικό κέντρο και συνεχίστε μέχρι την πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσετε. Στρίψτε αριστερά και συνεχίστε στο δρόμο μέχρι να φτάσετε στα Λιμανάκια.
Με λεωφορείο: Τακτικά δρομολόγια από Ηράκλειο για Χερσόνησο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!