Αποσελέμης

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

ο Αποσελέμης ποταμός εκβάλει σε μια όμορφη παραλία. Η παραλία αυτή, μήκους 750 μ. περίπου, έχει άμμο και ρηχά νερά

Ανάμεσα στους παραθαλάσσιους οικισμούς Κάτω Γούβες και Ανάληψη, σε απόσταση 19 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο, ο Αποσελέμης ποταμός εκβάλει σε μια όμορφη παραλία. Η παραλία αυτή, μήκους 750 μ. περίπου, έχει άμμο και ρηχά νερά. Η παραλία είναι ελάχιστα οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και μερικά αρμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες.

Κοντά στις εκβολές του, σχηματίζεται ένας σημαντικός υγροβιότοπος, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη μεταναστευτικών πουλιών και άλλων ζώων.

Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και άλλα καταστήματα θα βρείτε στους γειτονικούς οικισμούς Κάτω Γούβες και Ανάληψη. Επίσης, αν επιλέξετε την περιοχή για τη διαμονή σας, πολλές επιλογές σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα θα βρείτε στους ίδιους οικισμούς.

Για να επισκεφθείτε την παραλία, πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου μέχρι να φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Κάτω Γούβες. Στη συνέχεια, ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο του οικισμού μέχρι να φτάσετε στην παραλία και στρίψτε δεξιά. Συνεχίζετε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, μέχρι το τέρμα του και στρίψτε δεξιά στο δρόμο που θα συναντήσετε. Για να προσεγγίσετε την παραλία πρέπει να πάτε στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου, το οποίο παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου και της παραλίας. Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο οδηγούν στην παραλία του Αποσελέμη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε στην παλιά εθνική οδό μέχρι τον οικισμό της Ανάληψης και να ακολουθήσετε το δρόμο που οδηγεί στην παραλία του. Από εκεί συνεχίστε στρίβοντας αριστερά και συνεχίστε την πορεία σας μέχρι το τέρμα του δρόμου. Η παραλία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο αυτό.

Συνεχίζοντας με πορεία προς τα ανατολικά, φτάνουμε στη Χερσόνησο, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Κρήτης. Η Χερσόνησος διαθέτει αρκετές παραλίες. Τα Λιμανάκια Χερσονήσου είναι μικρά, υπέροχα κολπάκια, που επισκέπτεται πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι για να απολαύσει το μπάνιο του.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Κάτω Γούβες, Χερσόνησος, Ηράκλειο
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν μόνο λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Γούβες - Καστέλι - Επισκοπή - Κνωσός

Αποστάσεις: 19χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή:
Μέσα από τον οικισμό Κάτω Γούβες: Για να επισκεφθείτε την παραλία, πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου μέχρι να φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Κάτω Γούβες. Στη συνέχεια, ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο του οικισμού μέχρι να φτάσετε στην παραλία και στρίψτε δεξιά. Συνεχίζετε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, μέχρι το τέρμα του και στρίψτε δεξιά στο δρόμο που θα συναντήσετε. Για να προσεγγίσετε την παραλία πρέπει να πάτε στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου, το οποίο παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου και της παραλίας. Δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο οδηγούν σε αυτήν.
Μέσα από τον οικισμό Ανάληψη: Για να επισκεφθείτε την παραλία, πρέπει να ακολουθήσετε την παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου μέχρι να φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Ανάληψη και να ακολουθήσετε το δρόμο που οδηγεί στην παραλία του. Από εκεί συνεχίστε στρίβοντας αριστερά και συνεχίστε την πορεία σας μέχρι το τέρμα του δρόμου. Η παραλία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο αυτό.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!