Πλάκα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Απέναντι από το διάσημο νησάκι της Σπίναλόγκα, βρίσκεται η Πλάκα, ένα μικρό ψαροχώρι

Απέναντι από το διάσημο νησάκι της Σπίναλόγκα, βρίσκεται η Πλάκα, ένα μικρό ψαροχώρι που απέχει 16 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 5 χλμ. περίπου από την Ελούντα. Μπροστά από τον οικισμό θα συναντήσετε μια προφυλαγμένη από τους ανέμους παραλία με λευκό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια για σκιά, ιδανική για κολύμπι, αλλά και για ψάρεμα. Η παραλία είναι οργανωμένη και σε αυτήν εκτός από ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, θα έχετε πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Στην Πλάκα λειτουργούν πολλές ταβέρνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε πιάτα της κρητικής κουζίνας, καθώς επίσης αρκετές καφετέριες και μπαρ. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε στην Πλάκα, αλλά και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, στην Ελούντα. Ένα τοπικό αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται κοντά στην Ελούντα, στο Σχίσμα, προσφέρει τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής.

Αν βρεθείτε στην Πλάκα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νησάκι της Σπιναλόγκας, το οποίο από το 1903 μέχρι το 1957 είχε μετατραπεί σε λεπροκομείο. Σήμερα στο νησί, εκτός από το ενετικό φρούριο, θα δείτε μόνο ερειπωμένα κτίρια, μεταξύ των οποίων το νοσοκομείο και την εκκλησία των λεπρών.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, από την Πλάκα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιούνται καθημερινά τακτικά δρομολόγια για τη Σπίναλόγκα με καραβάκια. Εναλλακτικά από την Πλάκα πραγματοποιούνται συχνά δρομολόγια με καΐκια, διάρκειας 10 λεπτών περίπου.

Ανατολικότερα, απέναντι από την Ελούντα, στη χερσόνησο Σπιναλόγκα, βρίσκεται η παραλία Κολοκύθα.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Πλάκα (Β. Ελούντας), Μιράμπελο, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους. Επίσης, παρέχονται δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 16χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 5χλμ. από την Ελούντα.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Ακολουθήστε τη διαδρομή για Ελούντα, από το Ηράκλειο ή τον Άγιο Νικόλαο. Μόλις φτάσετε στην Ελούντα συνεχίστε βορειότερα για 5χλμ. ακόμα, μέχρι να φτάσετε στην Πλάκα.
Από τη θάλασσα: Συχνά δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου από τον Άγιο Νικόλαο για Σπίναλόγκα και Πλάκα.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!