Μόχλος

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Ο Μόχλος είναι ένα παραθαλάσσιο, παραδοσιακό ψαροχώρι μπροστά σε έναν ορμίσκο με μια μικρή παραλία

Ο Μόχλος απέχει 48 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 40 χλμ. περίπου από τη Σητεία. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο, παραδοσιακό ψαροχώρι μπροστά σε έναν ορμίσκο με μια μικρή παραλία.

Αν βρεθείτε στο Μόχλο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη βραχονησίδα του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται απέναντι από την παραλία, είτε με βάρκα, είτε κολυμπώντας για 150 μ. περίπου και να δείτε τους μινωικούς τάφους που έχουν βρεθεί εκεί, με τα πολύτιμα κτερίσματα που φυλάσσονται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πάνω στην βραχονησίδα και στο οποίο οφείλει την ονομασία της.

Η κεντρική παραλία του οικισμού είναι μικρή, μη οργανωμένη, με άμμο, βράχια και καθαρά, βαθιά μπλε νερά.

Ο Μόχλος και η γύρω περιοχή διαθέτει και άλλα παρόμοια, βραχώδη κολπάκια με βότσαλο, που λόγω του βραχώδους βυθού τους προσφέρονται για ψαροντούφεκο και για καταδύσεις.

Όλες οι παραλίες βρίσκονται κοντά στον οικισμό, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, καθώς στο Μόχλο λειτουργούν μίνι μαρκετ και ένας φούρνος. Αν επιλέξετε το Μόχλο για τις διακοπές σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων και βέβαια μην παραλείψετε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, σε κάποιο από τα ταβερνάκια του.

Κατευθυνόμενοι ανατολικότερα, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Σητεία, βρίσκεται η παραλία της Αγιά Φωτιάς.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Μόχλος, Σητεία, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο, Βραχώδης
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Λίγες ξαπλώστρες στη κεντρική παραλία.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 48χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, 40χλμ. περίπου από τη Σητεία.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τον Άγιο Νικόλαο ή την Ιεράπετρα ακολουθήστε τη διαδρομή που οδηγεί μέσω του εθνικού οδικού δικτύου στη Σητεία. Μετά από 5χλμ. περίπου από τον οικισμό Καβούσι, στρίψτε αριστερά, ακολουθώντας την πινακίδα που θα συναντήσετε προς Μόχλο. Από εκεί συνεχίζετε στο δρομάκι που θα σας οδηγήσει στην παραλία. Αντίστοιχα, αν ξεκινήσετε από Σητεία κατευθυνθείτε μέσω του κεντρικού οδικού δικτύου προς τον Άγιο Νικόλαο. Λίγα χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Λάστρος θα συναντήσετε την πινακίδα για το Μόχλο. Στρίψτε στο δρομάκι που σας δείχνει η πινακίδα και συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στον οικισμό.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!