Κολοκύθα

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Η πανέμορφη παραλία της Κολοκύθας ειναι μια μικρή παραλία, με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και λίγα αρμυρίκια

Στη χερσόνησο της Σπιναλόγκας, απέναντι από την Ελούντα και σε απόσταση 12 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία της Κολοκύθας. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και λίγα αρμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της.

Κατά τους θερινούς μήνες σε αυτήν κάνουν στάση και αποβιβάζουν τους επιβάτες τους τα καραβάκια που πραγματοποιούν εκδρομές για την Σπιναλόγκα. Εκείνες τις ώρες η παραλία γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο. Για το λόγο αυτό, αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε οδικώς, καλό είναι να προτιμήσετε να πάτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, αποφεύγοντας τις ώρες που προσαράζουν σε αυτήν τα καραβάκια, μεταξύ 11 με 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε ανενόχλητοι τη μοναδική ομορφιά της. 

Στην παραλία δεν θα συναντήσετε καμία οργάνωση, ωστόσο η Ελούντα βρίσκεται κοντά και μπορείτε να βρείτε εκεί ότι χρειαστείτε. Παρόλα αυτά, καλό είναι να μην φορτωθείτε με πράγματα, καθώς το αυτοκίνητο δεν μπορεί να φτάσει μέχρι την παραλία και θα χρειαστεί να τα μεταφέρετε για 200 μ. με τα πόδια μέχρι εκεί.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με σκάφος, είτε οδικώς. Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο πρόσβασης θα πρέπει να πάτε στην Ελούντα και να ακολουθήσετε το δρόμο που περνάει από τις αλυκές και τους παλιούς, πέτρινους ανεμόμυλους και να συνεχίσετε, διασχίζοντας ένα πέτρινο γεφυράκι, στο χωματόδρομο που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά. Πινακίδες που θα συναντήσετε θα σας οδηγήσουν μέχρι εκεί, όπου θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας και να συνεχίσετε με τα πόδια για περίπου 200 μ. μέχρι την παραλία. Αν δεν διαθέτετε κάποιο όχημα, δρομολόγια για την Ελούντα πραγματοποιούνται από το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Από την Ελούντα μπορείτε να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδρομή με τα πόδια. Η συνολική απόσταση που θα χρειαστεί να περπατήσετε φτάνει τα 2 χλμ.

Η περιοχή των αλυκών αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο, στον οποίο ζουν πολλά είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων και φοινικόπτερα (φλαμίγκο). Αν επισκεφθείτε την παραλία στα τέλη του καλοκαιριού, θα δείτε και τους λευκούς κρίνους της θάλασσας που φυτρώνουν εδώ.

Νότια της Ελούντας και του Αγίου Νικολάου, στον κόλπο του Μεραμπέλλου, βρίσκεται η επόμενη παραλία που θα εξερευνήσουμε, ο Αλμυρός.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ελούντα, Μιράμπελο, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Όχι
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

-

Αποστάσεις: 12χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Ακολουθήστε τη διαδρομή για Ελούντα, από το Ηράκλειο ή τον Άγιο Νικόλαο. Όταν φτάσετε στην Ελούντα, ακολουθήστε το δρόμο με τις αλυκές και τους παλιούς, πέτρινους ανεμόμυλους και συνεχίστε μέσω ενός χωματόδρομου μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά. Εκεί θα αφήσετε το όχημά σας και θα συνεχίσετε με τα πόδια για 200μ. περίπου, μέχρι την παραλία.
Από τη θάλασσα: Δρομολόγια από Ελούντα και Άγιο Νικόλαο με καραβάκια για την παραλία Κολοκύθα και το νησάκι της Σπίναλόγκα.
Με λεωφορείο: Πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια για Ελούντα από τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο. Από εκεί συνεχίζετε με τα πόδια, ακολουθώντας τον δρόμο με τις αλυκές και τους παλιούς, πέτρινους ανεμόμυλους.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!